Δ. Ωραιοκάστρου: Μέριμνα για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων με προμήθεια 4.500 κιλών ξηράς τροφής

 

Δ. Ωραιοκάστρου: Μέριμν
α για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων με προμήθεια 4.500 κιλών ξηράς τροφής

Για πρώτη φορά ο Δήμος Ωραιοκάστρου υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη σίτιση αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας από ιδίους πόρους 5.000 ευρώ για την προμήθεια ξηράς τροφής. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκταμιευθούν ακόμη 7.500 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για την προμήθεια φαρμάκων - αναλώσιμων και τροφών για αδέσποτα ζώα.

Σε αυτή τη φάση ο Δήμος Ωραιοκάστρου με ενέργειες του αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Καλλιθέας, Αριστείδη Λαζαρίδη, προμηθεύτηκε 120 σακιά/20 κιλών με ξηρά τροφή συντήρησης, 60 σακιά/20 κιλών με ξηρά τροφή για κουτάβια και 45 σακιά/20 κιλών με ξηρά τροφή για γάτες. Συνολικά η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε 4.500 κιλά ξηράς τροφής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Αριστείδης Λαζαρίδης, παρέδωσε στο Σωματείο «Φίλοι ζώων Ωραιοκάστρου» 700 κιλά ξηράς τροφής, με σκοπό να διανεμηθούν στα μέλη του. Παράλληλα, θα διανεμηθούν σακιά με ξηρά τροφή σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, ώστε να προμηθευτούν και όσοι πολίτες φροντίζουν αδέσποτα ζώα.

Διευκρινίζεται πως οι πολίτες που είχαν συμπληρώσει τον Μάρτιο του 2020 βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων θα εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης, μέσα από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μητρώο, που θα αποτελεί σημαντικό εργαλείο των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, αλλά και για να υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τα αδέσποτα ζώα που ζουν στην περιοχή.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!