Αστ. Γαβότσης: Να στηριχθεί η πρόταση για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα όρια Λαγκαδά και Μυγδονίας


Μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης: μια ευκαιρία για τον δήμο Ωραιοκάστρου αλλά ο κύριος Τσακίρης, δίχως όραμα και σχέδιο, «χύνει νερό στο μύλο» άλλων όμορων δήμων.

Τις μέρες αυτές βλέπουμε ότι ανακινείται και πάλι το θέμα της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κάτι που βεβαίως είναι απαραίτητο καθώς αφενός θα δώσει μια περιβαλλοντική ανάσα στην Θεσσαλονίκη και αφετέρου θα εξασφαλίσει μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στη Διεθνή Έκθεση. Για το θέμα αυτό έχει από το 2009 κατατεθεί, μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη, κοινή πρόταση των πρώην δήμων Μυγδονίας και Λαγκαδά για χωροθέτηση της ΔΕΘ στην περιοχή «Μερά», η οποία βρίσκεται στα όρια των δυο πρώην δήμων, στον τότε και σημερινό υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. 

Πρόκειται για μια έκταση 780 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 443 στρέμματα ανήκουν στο δημοτικό διαμέρισμα Περιβολακίου Λαγκαδά και τα 337 στρέμματα στο δημοτικό διαμέρισμα Λητής του δήμου Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για μια πρόταση που όχι μόνο εξασφαλίζει την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά αποτελεί και αντικειμενικά την καλύτερη επιλογή για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, όπως με σαφήνεια αποδεικνύει η μελέτη την οποία το 2009 συνέταξαν οι πρώην δήμοι Μυγδονίας και Λαγκαδά. Η πρόταση αυτή μάλιστα έχει λάβει τη στήριξη όχι μονάχα δώδεκα δήμων (υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων) αλλά και πολλών άλλων φορέων, όπως του τότε επαρχείου Λαγκαδά με έπαρχο την Π. Καλαιτζή, του φορέα διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης με πρόεδρο τον σημερινό βουλευτή Σ. Αναστασιάδη, του συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων ιαματικών πηγών Ελλάδας, του συνδέσμου Βιομηχανιών Κιλκίς, καθώς και του πρώην δημάρχου Κιλκίς, και σημερινό Γ.Γ. του δήμου ΔΈΛΤΑ, Τερζίδη Δημήτριο.

Αντί όμως ο κύριος Τσακίρης να φροντίσει να αξιοποιήσει όλη αυτή την εξαιρετική δουλειά που έχει προηγηθεί για να προβάλει την πρόταση του δήμου αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και ακολουθεί σαν φτωχός συγγενής τις προτάσεις άλλων όμορων δήμων (συνυπέγραψε την πρόταση για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο). Τον καλώ λοιπόν έστω και τώρα να ενημερωθεί για την πρόταση που από το 2009 έχει κατατεθεί και να φροντίσει να την αξιοποιήσει προς το συμφέρον της ανάπτυξης τόσο της περιοχής μας όσο και της Διεθνούς Έκθεσης.

Και για του λόγω το αληθές, να τονίσουμε γιατί δεν πρέπει να πάει στην Σίνδο:

-Η Εθνική οδός Θεσσαλονίοκης-Αθήνας, με διεθνή δέσμευση που υπάρχει για την χώρα μας, έχει προσδιοριστεί, ως το όριο για την προστατευόμενη περιοχή Natura, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιοριστική έγκριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

-Η οδηγία Seveso, είναι αποτέλεσμα μιας τροχοπέδης στην πραγματοποίηση επενδύσεων, σε μεγάλη έκταση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-Εμείς σαν διοίκηση, είμασταν αυτοί που προσπαθήσαμε να ''φέρουμε'' την προέκταση του Μετρό, σε χώρο που θα εξυπηρετούσε όχι μόνο τους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου, αλλά και τους δήμους της περιοχής.

-Η λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα.

-Με την ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, θα υπάρχουν βασικά πλεονεκτήματα για την περιοχή μας.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!