Πρόεδρος ΙΣΘ Νίκος Νίτσας: «Δημόσια Υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται»!

 


Πρόεδρος ΙΣΘ Νίκος Νίτσας:

 
«Δημόσια Υγεία χωρίς υγιείς γιατρούς δεν γίνεται»!
 
«Ο ΙΣΘ είχε εκπονήσει σχέδιο ολοκλήρωσης εμβολιασμού 2.000 συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα μαζί με τις υγειονομικές αρχές της Β. Ελλάδος μέχρι το… Σάββατο»
 
«Η υπόσχεση του υπουργείου υγείας για ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ιδιωτών ιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού μέχρι και αρχές… Μαρτίου»
 
«Η πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας (για τους ιατρούς συνεργάτες τους) και μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ (για τους υπολοίπους)» σημειώνει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας προσθέτοντας ότι για μία ακόμη φορά «οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο και η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και τις αρχές Μαρτίου».
 
Ο κ. Νίτσας επισημαίνει ότι ο ΙΣΘ -σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ- είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Παπαγεωργίου» και «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» για 2000 συναδέλφους οι οποίοι έκαναν και τις σχετικές αιτήσεις. «Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. Πρέπει άμεσα, να υπάρξει επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών να ολοκληρωθεί τάχιστα για το καλό της δημόσιας υγείας και των ασθενών μας.
 
Επίσης πρέπει να δοθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως επίσης και η δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς.
Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι ΥΓΕΙΑ και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…» καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!