Θ. Καράογλου: Η κυβέρνηση κρατά το λόγο της για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Βόρειας Ελλάδας

 


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

Σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει πως κρατούν το λόγο τους και τιμούν τις δεσμεύσεις τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Η απόφαση να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο μετατροπής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ικανοποιεί ένα πάγιο και πάνδημο αίτημα των κατοίκων και των παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Πέλλας, αφού βάζει τέλος στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής από την Εγνατία Οδό.

Πλέον ένα κομβικό έργο για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο για δεκαετίες παρέμενε ως εξαγγελία, αποκτά εγγυημένη χρηματοδότηση και σαφή ορίζοντα ολοκλήρωσης. Παράλληλα διασφαλίζεται η ασφαλής μετακίνηση των επιβατών και η απρόσκοπτη διακίνηση εμπορευμάτων, δίνοντας πολύτιμες ανάσες σε δεκάδες οικονομικούς κλάδους.

Με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο έργο στις συσκέψεις που πραγματοποιούνταν στο Διοικητήριο.  Πλέον η μετατροπή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο προστίθεται στην υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec», στην ανάπλαση της ΔΕΘ-HELEXPO, στην κατασκευή της νέας Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης (fly over), στην ανάπτυξη του ΟΛΘ και τα υπόλοιπα σημαντικά έργα υποδομών που αποκτούν σάρκα και οστά τους τελευταίους 18 μήνες.

Τα έργα μιλούν! Η Βόρεια Ελλάδα αλλάζει, εξελίσσεται, προοδεύει και στέκεται ξανά στα πόδια της χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!