e- διάλεξη του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου για κορωνοιό και εμβόλια για την νόσο Covid -19


Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή διάλεξη διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστκός σύλλγος Ωραιοκάστρου με θέμα
"ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ COVID-19" 
και προσκεκλημένο ομιλητή τον  κ Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, Ομότιμο Καθηγητή Γενετικής και Γενετικής του ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η διαδικτυακή αυτή διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Webinats - διαδικτυακές διαλέξεις με θέμα "COVID 19 - Νεώτερα δεδομένα" 1ος Κύκλος και θα ακολουθήσουν άλλες δυο διαλέξεις (δείτε περισσότερα εδώ)

Στην ομιλία του ο καθηγητής κ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στην σύσταση του κορωνοιού, την δομή του, το πότε εμφανίστηκε ο ιός, την προέλευση του κορονοιού, πως εισέρχεται ο ιός στα κύτταρά μας, γιατι οι άνθρωποι ανταποκρίνονται τόσο διαφορετικά, τους λόγους που ο ιός έχει εξαπλωθεί τόσο γρήγορα. επίσης αναφέρθηκε στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που υπάρχουν σήμερα για την νόσο Covid 19. 

Ανέλυσε  τα κυριότερα είδη εμβολίων που έχουν αρχίσει να χορηγούνται ή που βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης, ποια άτομα δεν θα εμβολιαστούν σε αυτήν την φάση και τέλος ποιες ήταν εκείνες οι συνθήκες που επέτρεψαν την πανδημία του κορωνοιού SARS - CoV 2.

Το βίντεο της διάλεξης για όποιον επιθυμεί  να  ακούσει την διάλεξη είναι στην διεύθυνση

 https://www.facebook.com/perivallontikosoraio/videos/408880693894330  (περίπου 1000 προβολές μέχρι τώρα)

Ο 1ος κύκλος των διαδικτυακών διαλέξεων συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη 20/1/2021, στις 20.00 με θέμα "ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΑΝΟΣΟΔΙΑΤΡΟΦΉ" και ομιλητή τον Αντώνη Καράγιωργα,  βιοχημικό.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!