Εμπορικός σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού: Αίτηση χρηματοδότησης 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις επιχειρήσεις του Ευόσμου και του Κορδελιού

 


Αίτηση χρηματοδότησης 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις επιχειρήσεις του Ευόσμου και του Κορδελιού

Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ), πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακή συνδιάσκεψη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΕΚ, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, της Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κα. Αντωνίου, του Δημάρχου του Κορδελιού Ευόσμου κ. Μανδαλιανού και του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Ζορπίδη. Θέμα της συνδιάσκεψης ήταν η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του Ευόσμου και του Κορδελιού που πλήττονται από το σκληρό lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, κ. Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να στηριχτούν οι επιχειρήσεις του Ευόσμου και του Κορδελιού οι οποίες εν μία νυκτί βρέθηκαν κλειστές, την ίδια ώρα που γειτονικές τους επιχειρήσεις (σε απόσταση λίγων μέτρων) που ανήκουν σε άλλους Δήμους είναι ανοικτές. Επιπλέον τόνισε πως με τον ίδιο έκτακτο τρόπο που επιβλήθηκαν τα μέτρα στην περιοχή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, προέχει πάντα η δημόσια υγεία, όμως όσον αφορά τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα τίθεται θέμα σχετικά με το αν είναι εφικτή η απομόνωση μιας περιοχής και των εκεί καταστημάτων.

Η Επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα. Αντωνίου, διαβεβαίωσε πως τα αιτήματα και οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου θα μεταφερθούν στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Ζορπίδης, τόνισε πως το μέτρο για το σκληρό lockdown στον Εύοσμο είναι άδικο και πως θα πρέπει, εκτός από τις εισηγήσεις των ειδικών για τη δημόσια υγεία, να λαμβάνονται υπόψη και άλλες απόψεις πριν παρθούν αποφάσεις. Επισήμανε δε πως στόχος του lockdown ήταν να μειωθούν οι μετακινήσεις, πράγμα που όμως δεν επιτυγχάνεται γιατί οι καταναλωτές μετακινούνται σε γειτονικές αγορές.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κ. Μανδαλιανός, δήλωσε πως οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και πως ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται στο χείλος της ανέχειας. Στόχος του Δήμου είναι να σταθεί δίπλα στους πολίτες και τους επαγγελματίες ώστε να μην υπάρξουν θύματα από τη φτώχεια στο τέλος της πανδημίας. Επίσης σημείωσε πως η επιδημιολογική εικόνα του Δήμου είναι βελτιωμένη και ευχήθηκε να μην επεκταθεί το σκληρό lockdown πέρα από την 1η Μαρτίου.

Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΕΜΣΕΚ ήταν η κατάθεση αιτήματος χρηματοδότησης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τις επιχειρήσεις από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Με τη βοήθεια του ΕΜΣΕΚ θα γίνουν οι κατάλληλες προτάσεις, ώστε η ενίσχυση να φτάσει στους επαγγελματίες δίκαια και με διαφάνεια. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε πως και από την πλευρά του θα ζητήσει άμεσα την έγκριση του αιτήματος στήριξης των επιχειρήσεων από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη.

#emsek #evosmos #kordelio #openforyourbusiness


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!