Ο Γ. Αρβανιτίδης ενημερώνει τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και ζητά την αποτροπή της εγκατάστασης Μονάδας Αποτέφρωσης Υγειονομικών Αποβλήτων στο Ο.Τ.58 της ΒΙΠΕ Σίνδου

 


Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ενημερώνει τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και ζητά την αποτροπή της εγκατάστασης Μονάδας Αποτέφρωσης Υγειονομικών Αποβλήτων στο Ο.Τ.58 της ΒΙΠΕ Σίνδου

 

Άμεση ήταν η παρέμβαση του τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος και βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδη στο ενδεχόμενο εγκατάστασης και λειτουργίας Μονάδας Θερμικής Επεξεργασίας και Αποτέφρωσης Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στο Ο.Τ.58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.
 
Ο κ. Αρβανιτίδης κοινοποίησε στους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών την επιστολή που έλαβε από τον δήμαρχο Δέλτα κ. Γιάννη Ιωαννίδη, καταθέτοντας επίσης σχετικό φωτογραφικό και χαρτογραφικό υλικό.
 
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Σίνδου από το ενδεχόμενο να αδειοδοτηθεί και να στηθεί μια τέτοια Μονάδα σε απόσταση μόλις 160 μέτρων από τα συνορεύοντα πρώτα σπίτια του οικισμού και 230 μέτρων από το Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα.
 
Πέρα από τις αρνητικές εισηγήσεις των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής (Δήμου, Τοπικής Κοινότητας, Επιτροπής Διαβούλευσης, Συλλόγων κλπ.) η πιθανή περιβαλλοντική αδειοδότηση της μονάδας της εταιρείας «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, θα πάσχει πολλαπλώς, σημείωσε ο κ. Αρβανιτίδης υπογραμμίζοντας ότι:
 
«Πρωτίστως όμως, πάσχει γιατί δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται μια τέτοια χρήση γης στο Ο.Τ. 58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου. Έχει δε τεκμηριωθεί επιστημονικά, από πληθώρα κειμένων και υπομνημάτων ειδικών, η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου σημείου και η μη συμβατότητα της Μονάδας αυτής, η οποία θα είναι Υψηλής Όχλησης, με τις θεσμοθετημένες χρήσεις γης στο Ο.Τ.58. Στόχος μου είναι η ενημέρωση των αρμόδιων Υπουργών για την διαφύλαξη της νομιμότητας, την αποτροπή μελλοντικών δικαστικών διενέξεων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη από περιβαλλοντική υποβάθμιση, και ζητώ να με ενημερώσουν για τις σχετικές τους ενέργειες».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!