7.300 μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων του δήμου Παύλου Μελά επιστρέφουν στα θρανία

 


7.300 μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων του δήμου Παύλου Μελά επιστρέφουν στα θρανία


Περισσότεροι από 7.300 μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά, επιστρέφουν από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, με φυσική παρουσία, στις τάξεις τους, σε Γυμνάσια και Λύκεια, Γενικά και Επαγγελματικά, των ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

 

Η επαναφορά στη δια ζώσης  διδασκαλία, σύμφωνα με το Τμήμα Παιδείας και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, καθώς ολοκληρώθηκε έγκαιρα ο καθαρισμός των διδακτηρίων και μικρές αλλά αναγκαίες παρεμβάσεις, σε υποδομές και συντηρήσεις των κτηρίων, πάντα σε συνεργασία με το Τμήμα Καθημερινότητας και τη Σχολική Στέγη των Τεχνικών Υπηρεσιών. Όλα τα σχολεία είναι επαρκώς εφοδιασμένα με είδη καθαριότητας και απολύμανσης για την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και την αποφυγή εξάπλωσης του COVID 19. Ο Δήμος Παύλου Μελά είχε προχωρήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων γενικών και ΕΠΑΛ, παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και άλλων δημοτικών κτιρίων.

 

Οι δημοτικές υπηρεσίες μερίμνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου 2020, ώστε οι 33.000 μάσκες που παρελήφθησαν από την ΚΕΔΕ,  να διανεμηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ χορηγήθηκαν έγκαιρα τα αναγκαία είδη ατομικής προστασίας σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες είναι στη διάθεση των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αναστολής των μαθημάτων στα σχολεία και της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φρόντισε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υποδομών, να ‘’τρέξει’’ πρόγραμμα δικτύωσης των σχολικών αιθουσών με το διαδίκτυο,  για τη μελλοντική εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων, προβολέων και υπολογιστών.

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανέστη Λαζαρίδη και τον Διευθυντή Παιδείας Στάθη Αναστασιάδη, επισκέφθηκαν σχολικές εγκαταστάσεις του δήμου μας, συνομίλησαν με τις Διευθύνσεις για την επανέναρξη της λειτουργίας, και διαπίστωσαν πως οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενόψει της ‘’επανεκκίνησης’’  της δια ζώσης διδασκαλίας των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,   εύχεται καλή δύναμη στους Διευθυντές, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς τους και σε όλο το προσωπικό των Γυμνασίων - Λυκείων του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι υπηρεσίες και η Δημοτική Αρχή είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και συνεχίζουμε όλοι να ‘’μένουμε ασφαλείς’’, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των ειδικών και της Πολιτείας για χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και συχνό πλύσιμο των χεριών μας.

Μάλιστα ο Δήμαρχος υπενθυμίζει ότι στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών, περισσότεροι από 1.000 πολίτες, εξετάστηκαν στα δωρεάν rapid test, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), που διοργάνωσε ο ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά (Κοινωνικό Ιατρείο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής), στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (12, 13, 14, 21, 22, 24 Ιανουαρίου).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!