Σ. Αναστασιάδης : Η ανάδειξη των αξιών και του πνεύματος της Επανάστασης θα δώσουν νέα ώθηση στον Οικουμενικό Ελληνισμό

 


Σ. Αναστασιάδης : Η ανάδειξη των αξιών και του πνεύματος της Επανάστασης θα δώσουν νέα ώθηση στον Οικουμενικό Ελληνισμό

 

 «Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και την Ομογένεια γενικότερα και  Εορτασμός του επετειακού έτους 2021» ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της βουλής, υπό την προεδρία του βουλευτή ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββα Αναστασιάδη.


Στη συνεδρίαση  συμμετείχαν εκτός από τα μέλη της Επιτροπής και συνεργατών από τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της Βουλής  από την Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, μέσω Τηλεδιάσκεψης,  ο  Γενικός Γραμματέας  Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κύριος Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας από την Νυρεμβέργη Γερμανίας , ο κ. Γεώργιος Μπλιόκας από το Σίδνεϋ Αυστραλίας Α’ Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας φιλανθρωπικών σωματείων Ελλήνων, ο κ. Θωμάς Γιάννης μέλος του Θεσσαλικού συλλόγου Μοντρεάλ, η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης , μέλος του Θεσσαλικού Συλλόγου του Ντύσσελντορφ, ο κ. Σωτήριος Πολύζος Ταμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και η κ. Αναστασία Κερασοβίτη από Γερμανία, Πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς κ. Σάββας Αναστασιάδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης,  καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό και όλα τα Μέλη και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, και να ξεπεραστούν τα προβλήματα της πανδημίας, καθώς ήταν η πρώτη συνεδρίαση του 2021, δεδομένων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας. 

Συνεχάρη για τις δράσεις την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ασκληπιός» που προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις των απανταχού Θεσσαλών , με την ιδιαίτερη Πατρίδα τους τη Θεσσαλία και με την Πατρίδα μας την Ελλάδα , διατηρώντας ζωντανά όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Εθνική μας Ταυτότητα.

Έκανε ειδική αναφορά στο 2021 που είναι μια επετειακή  χρονιά, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση  και τόνισε πως η Ελληνική Διασπορά συνέβαλε αποφασιστικά στην προετοιμασία της επανάστασης και στη συνέχεια στην έκβαση του αγώνα του Ελληνικού Έθνους.

 

«Οι Έλληνες του εξωτερικού στην πορεία των 200 χρόνων υπήρξαν πάντα σημαντικά στηρίγματα της Ελλάδας όταν αυτή αντιμετώπιζε Εθνικές κρίσεις. Η δραστηριοποίηση και η συμμετοχή  των Ελλήνων του Εξωτερικού στις επετειακές εκδηλώσεις και η ανάδειξη των αξιών και του πνεύματος της επανάστασης θα δώσουν νέα ώθηση στον Οικουμενικό Ελληνισμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην 9η Φεβρουαρίου, Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας.

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον Ελληνισμό και το Ελληνικό κράτος διότι γιορτάζουμε την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας , μία γλώσσα που αποτελεί παγκόσμιο πολιτιστικό αγαθό αφού έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Εσείς που ζείτε στο εξωτερικό , γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας ότι γλώσσα σημαίνει ταυτότητα. Ότι από το μέλλον της γλώσσας μας κρίνεται και το μέλλον του Ελληνισμού. Ότι το ζητούμενο είναι η διατήρηση και η διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στις νέες γενιές των αποδήμων , κάτι που αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους των δράσεων της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών και σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε γι αυτό»

 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, τόνισε ιδιαιτέρως για τη γενναία συμβολή των Θεσσαλών σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα του 1821, τοποθετήθηκε με το ίδιο πνεύμα και ενθουσιασμό για τις εκδηλώσεις από τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση , καθώς και για τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού για τη διάδοση παντού στον κόσμο των δράσεων των ομογενών μας.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία και την πρόοδο όλων των μελών αναφορικά με την προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων διατηρώντας έτσι άσβεστη τη φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης κ. Ιωάννα Ζαχαράκη ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανη ως Θεσσαλή. Αναφέρθηκε στη δραστήρια παρουσία των ομογενών και για τις μεγάλες θέσεις που κατέχουν.

Κλείνοντας, ο κ. Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε   όλους τους συμμετέχοντες, διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε στην Πρόεδρο της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης κ.  Αναστασία Κερασοβίτη από Γερμανία, ότι η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς θα είναι δίπλα στις προσπάθειές τους, και  κάλεσε την Παγκόσμια Θεσσαλική Νεολαία σε ειδική συνεδρίαση.

« ..να θεωρείτε  δεδομένο ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας γιατί εσάς πρέπει να στηρίζουμε , εσείς πρέπει να είστε οι φορείς πλέον των Ελληνικών αξιών και αρχών , του πολιτισμού,  της γλώσσας και της Ιστορίας και εμείς θα είμαστε δίπλα σας να σας στηρίζουμε»

 

https://www.youtube.com/watch?v=iO9a9lMhUDY

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!