Ο Κ. Ζέρβας για την πανδημία: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ο δήμος παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στο πλαίσιο του σχεδίου "Ελευθερία"

 


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Την πεποίθησή του ότι πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, διαβεβαιώνοντας την ίδια ώρα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο Δήμος από τη δική του πλευρά θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το σχέδιο “Ελευθερία”.

“Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έλευση της πανδημίας στην πόλη, στη χώρα μας. Ένας χρόνος με πολλές δυσκολίες, στερήσεις, απώλειες σε ζωές και περιουσίες, ένας χρόνος στον οποίο δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη πολλά. Τολμώ όμως να πω ότι σταθήκαμε όρθιοι. Και σήμερα αρχίζει να προβάλλει η άνοιξη”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Εμβόλια, πρωτόκολλα θεραπείας, μέτρα προστασίας και αυτοσυγκράτηση, γνώση κι εμπειρία μάς καθιστούν ανθεκτικούς στον ιό, ο οποίος φαίνεται σταδιακά να χάνει τη μάχη με την επιστήμη, με την ανθρώπινη θέληση”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα σημείωσε ότι προς το παρόν δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ούτε για μία στιγμή. Με την επισήμανση ότι έρχεται “πρώτα η δημόσια υγεία και αμέσως μετά η οικονομία”, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις παρεμβάσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα και για τις “τολμηρές και δύσκολες θέσεις”, όπως τις χαρακτήρισε, τις οποίες διατύπωσε μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

“Εφόσον τα πράγματα ξεφύγουν σε επίπεδο κρουσμάτων, λυμάτων, νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, θα πρέπει να επέμβουμε άμεσα και είμαι απολύτως σαφής: Αν πρέπει να κλείσει κάτι, αυτό είναι τα σχολεία. Αν πρέπει να κλείσουν όλα, αυτό να γίνει έγκαιρα”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην κεντρική τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για την πρόσφατη επίσκεψη στο Δημαρχείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

“Ο Υπουργός Υγείας μού μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα ότι, εάν όλα πάνε βάσει σχεδιασμού, στις 2 Μαΐου, που είναι το φετινό μας Πάσχα, θα έχουν εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων της χώρας ηλικίας άνω των 60 ετών και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Μετά θα μιλάμε για μια άλλη νόσο”, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι μόνο χτες στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ εμβολιάστηκαν 1.026 άτομα.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν βοήθειας σε εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως, εφόσον απαιτηθεί, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα οργανώσει και θα λειτουργήσει δικό του εμβολιαστικό κέντρο.

 

Ανταπεξήλθαμε στις προκλήσεις της κακοκαιρίας

Από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επιτυχή μάχη που έδωσαν απέναντι στην κακοκαιρία που έπληξε πριν από λίγες ημέρες την πόλη. Συγχρόνως, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους όμορους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

“Κατά κοινή ομολογία ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης ανταπεξήλθε των προκλήσεων της κακοκαιρίας. Δείξαμε στην πράξη πως, όταν υπάρχει εγρήγορση, όταν υπάρχει σχέδιο και έγκαιρη κινητοποίηση, τότε μπορούμε να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν λύθηκαν με μιας όλα τα θέματα εξοπλισμού και υποδομών. Ανακτήσαμε όμως την αυτοπεποίθηση, ανακτήσαμε την επιχειρησιακή αισιοδοξία και ικανότητα να ανταποκριθούμε. Η πόλη δεν θα μένει απροστάτευτη, οι πολίτες της δεν θα νιώσουν εγκαταλελειμμένοι”, τόνισε ο κ. Ζέρβας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!