Γ. Αρβανιτίδης: Χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση η χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Υγειονομικών Υπολειμμάτων σε Σίνδο και της ΜΕΑ σε Λαγκαδά

 


Δήλωση Γιώργου Αρβανιτίδη για κρίσιμα ζητήματα της Β' Θεσσαλονίκης

 Ως πότε θα υποβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ; 

 

"Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και να κριθούν ζητήματα που θα επηρεάσουν καίρια και για δεκαετίες την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής χιλιάδων πολιτών σε πόλεις της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης.

Τόσο η απόφαση της Επιτροπής της Περιφέρειας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση Μονάδας Επεξεργασίας Υγειονομικών Υπολειμμάτων σε ακατάλληλο χώρο της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου όσο και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί δύο προσφυγών (από τον Δήμο Λαγκαδά και μία από συλλογικότητες) για την ακύρωση της χωροθέτησης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα Π.Κ.Μ στη Μαυροράχη Λαγκαδά, είναι στις προτεραιότητές μου και έχω αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η περιβαλλοντική υποβάθμιση που δεν λαμβάνει υπόψιν τις, τις τοπικές ανησυχίες.

Μια χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση χωροθέτηση αυτών των μονάδων σε Σίνδο και Λαγκαδά αντίστοιχα δεν αποτελούν επιλογές μιας σύγχρονης πολιτείας που σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον. Η περιβαλλοντική αύτη υποβάθμιση και επιβάρυνση, σε συνδυασμό δε με την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων της Μυγδονίας και του Λαγκαδά από την κατασκευή πλευρικών διοδίων στον Λαγκαδά, και το κλείσιμο των εξόδων από και προς την Λητή, σημαίνει πως οι πολίτες της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης αισθάνονται να βάλλονται πολλαπλά σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και ζοφερή.

Δεν έχουν όμως όλα ακόμα κριθεί. Είμαι παρόν στην αποτροπή αυτής της πολλαπλής υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Β' Θεσσαλονίκης, που διώχνει τους κατοίκους της, αντί να προσελκύει νέους."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!