Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Νέα πρωτοβουλία κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας αρχίζει. Καταθέστε τα ερωτήματά σας σήμερα!

 


ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΡΧΙΖΕΙ

1ος  διαδικτυακός ενημερωτικός κύκλος για παιδιά

Καταθέστε τα ερωτήματα σας σήμερα !

 

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση οργανώνει τον 1ο  διαδικτυακό ενημερωτικό κύκλο για παιδιά, κάθε Σάββατο στις 4.00μμ  

 

από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube 

 

https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA 


Στόχος αυτής της  πρωτοβουλίας είναι η διαδικτυακή ιατρική ενημέρωση των γονέων, των κηδεμόνων ακόμη και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη, στην προαγωγή και στην διασφάλιση της υγείας και της ψυχικής υγείας των μαθητών.  

«Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα της καθημερινότητας όλων σε βαθμό καταιγιστικό και εξαίρεση δεν αποτέλεσαν τα παιδιά. Αυτές οι σαρωτικές αλλαγές, επειδή σκοπό είχαν την προστασία της ανθρώπινης ζωής εκ των πραγμάτων άφησαν σε δεύτερη πλάνο πολλά θέματα και είναι πλέον κατανοητό ότι πρέπει αυτό να επαναπροσδιοριστεί. Τα παιδιά είναι προτεραιότητα και σκοπός είναι να μεγαλώνουν όχι μόνο προστατευμένα αλλά και ευτυχισμένα. Η 1η διαδικτυακή ενημέρωση αποσκοπεί λοιπόν στο να κατανοήσουμε καλύτερα τις νέες ανάγκες που έχουν ανακύψει λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

 Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής –Δημόσιας Υγείας  - ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ο 1ος διαδικτυακός  κύκλος περιλαμβάνει 4 φλέγοντα, σύγχρονα και επίκαιρα θέματα στην επιλογή των   οποίων  συνέβαλαν, η  τηλεκπαίδευση , η πολυφαγία από την παραμονή στο σπίτι,  η σωστή στάση του σώματος μπροστά στον υπολογιστή,  η ασφάλεια στο διαδίκτυο και ο σχολικός εκφοβισμός. 

 

 Μέχρι οι συνθήκες να ομαλοποιηθούν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας  Δημόσιας Υγείας  -ΚΕΠ, θα οργανώσει  και άλλους  διαδικτυακούς ενημερωτικούς  κύκλους με  θέματα που αφορούν όχι μόνον στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες με έμφαση πάντα  στα προβλήματα επικαιρότητας. 

 

  Οι διαλέξεις  απευθύνονται σε όλους, θα είναι απλές, κατανοητές και με προληπτικό-συμβουλευτικό χαρακτήρα. 

 

Οι συνδημότες μας και όχι μόνον θα μπορούν  είτε από την οθόνη του Ηλεκτρονικού τους Υπολογιστή , ή από το  tablet ή ακόμη και από την οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου , να παρακολουθήσουν και να υποβάλλουν τα  ερωτήματα τους  στους ομιλητές 

ή 

 εάν αυτό δεν είναι εφικτό μπορούν – ακόμη και ανώνυμα- να καταθέτουν  τηλεφωνικά τα ερωτήματα τους - από σήμερα  Δευτέρα 22 έως  την Παρασκευή 26 Μαρτίου για όποιο θέμα επιθυμούν στο τηλέφωνο 2310 759766 .  

 Στα ερωτήματα και τις απορίες τους θα πάρουν απάντηση από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων διαλέξεων. 

 

   «Αφουγκρασθήκαμε  τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς  των γονέων και με την εφαρμογή των παραλλήλων προτεραιοτήτων, πήραμε την πρωτοβουλία και οργανώνουμε με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων τον 1ο διαδικτυακό κύκλο,  για πάρουν γονείς και εκπαιδευτικοί έγκριτες και ασφαλείς απαντήσεις  στα ερωτήματα τους, για ότι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή τους, για τα παιδιά τους. Καλώ  όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημότες μας,  να συμμετέχουν γιατί  η ανταπόκριση τους,  θα μας δώσει χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας»  δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή 

  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!