1821 – 2021: Χαιρετισμοί Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και Αντιδημάρχου Παιδείας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

 


1821 – 2021: Χαιρετισμοί Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και Αντιδημάρχου Παιδείας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη


«Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου» όπως έλεγε ο Γιώργος Σεφέρης. Ένα κομμάτι γης με ρίζες συνομήλικες με την ίδια την ιστορία, που κουβαλάει εδώ και αιώνες στην πλάτη της ονόματα που αντέχουν στο χρόνο.

 

1821

Η αναπόφευκτη συνέχεια του έθνους των Ελλήνων. Οι ήρωες που έγραψαν τις πιο ένδοξες ημέρες της νεότερης ιστορίας μας και απέδειξαν την ιστορική συνέχεια της καταγωγής μας. Πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία μας. Οφείλουμε να διδασκόμαστε από αυτήν και να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και που βαδίζουμε.

 

200 χρονιά μετά γιορτάζουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε και παρά τις δυσκολίες των καιρών μας οι Έλληνες είμαστε πάλι εδώ να τιμήσουμε τους προγόνους μας και να τους καθιερώσουμε τοποτηρητές των καταβολών μας.

 

Ο Δήμος Παύλου Μελά τιμάει τους ήρωες προγόνους μας, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Ανδρούτσο, τον Αθανάσιο Διάκο, τον Κατσαντώνη, την Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους και πολλά ακόμα ονόματα, κολόνες της ιστορίας που στάθηκαν μπροστάρηδες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

 

Τιμούμε το Αθάνατο 1821 ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της σπουδαίας μέρας της Χριστιανοσύνης, όταν η «Κεχαριτωμένη» και «Ευλογημένη» Παναγιά μας έλαβε την καλή είδηση ότι θα κυοφορήσει το Χριστό μας, καθώς αυτή ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους είχε το πλήρωμα της χάριτος. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η καθιέρωση της Εθνικής μας Επετείου, αυτήν την ημέρα: την ημέρα της μεγάλης γιορτής της Πίστης μας.

 

Χρόνια Πολλά σε όλους

Ζήτω η 25η Μαρτίου

 

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιότιμοι δάσκαλοι και καθηγητές

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητά μου παιδιά

 

Το 2020 και το 2021 είναι δύο από τις πιο περίεργες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας λόγω των πολλών αλλαγών που έχει επιφέρει η πανδημία στις ζωές μας. Όλοι οι τομείς της καθημερινότητάς μας έχουν επηρεαστεί βαθιά. Σε ότι αφορά στην παιδεία μας οι πόρτες των σχολείων μας παραμένουν κλειστές και η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται μέσα από το διαδίκτυο με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή η διαδικασία.

Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η έλλειψη της προσωπικής επαφής, ενώ ένα άλλο η αδυναμία εορτασμού των σημαντικότερων εορτών της χρονιάς ειδικά φέτος που διανύουμε μια χρονιά ορόσημο για το έθνος μας.

2021: η χρονιά που γιορτάζουμε 200 χρόνια από την έναρξη του Επαναστατικού Αγώνα των Ελλήνων με σκοπό να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό.

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, όταν οι πρόγονοί μας, μην μπορώντας να αντέξουν πια τα 400 σκληρά χρόνια σκλαβιάς, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στο μεγαθήριο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 

Αγαπητά μου παιδιά.

Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά θα ήθελα να απευθυνθώ τώρα σε εσάς, αφού πρώτα συγχαρώ γονείς, κηδεμόνες και καθηγητές για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν όλο αυτόν τον καιρό. Η Επανάσταση του 1821 είναι μια τρανή απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει ο Έλληνας όταν είναι ενωμένος. Σήμερα, βρισκόμενοι αντιμέτωποι με άλλες δυσκολίες, η ενότητά μας θα δείξει για πολλοστή φορά το δρόμο. Τα 200 χρόνια εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου πρέπει να μας βρίσκουν ενωμένους και ιδιαίτερα εσάς, τα νέα παιδιά που είστε το πιο λαμπρό κομμάτι της κοινωνίας μας. Να γνωρίζετε ποιοι είστε, από πού προέρχεστε και που κατευθύνεστε. Πιστεύω στην αφοσίωση των δασκάλων μας, στις δυνατότητες των σχολείων μας προς αυτόν τον σκοπό και στην ελκτική δύναμη συνολικά της παιδείας μας, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

25 Μαρτίου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης μας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θέλω να σας στείλω τις ευχές μου για καλή υπομονή. Μέχρι να ακούσουμε ξανά το κουδούνι και να ξαναμπούμε οριστικά στις σχολικές αίθουσες, σας καλώ να αφήσουμε το πολυφορεμένο «δεν βαριέσαι» και ας γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του γένους μας.

 

Χρόνια Πολλά

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας Παύλου Μελά


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!