Δ. Ωραιοκάστρου: Τροποποιείται το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 λόγω των μέτρων για τον Covid-19

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Τροποποιείται το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 λόγω των μέτρων για τον Covid-19

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται πως το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τροποποιείται μετά την έκδοση νέας ΚΥΑ, σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται για την προστασία από την πανδημία Covid-19.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές του 1821, που οδήγησαν στην Ελευθερία το σκλαβωμένο Ελληνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου και της θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον Δήμο Ωραιοκάστρου με λαμπρότητα και επισημότητα και με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Ειδικότερα, ανακοινώνεται ότι:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 1119/22-3-21, ΤΕΥΧΟΣ Β΄, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: "ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΟΣ (1) ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ".

Στο πλαίσιο του εορτασμού προβλέπονται για τον Δήμο Ωραιοκάστρου:

Α) Γ ε ν ι κ ό ς  Σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς από ώρα 08.00΄της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου  και φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021..

Β) Κ α τ ά θ ε σ η   σ τ ε φ ά ν ω ν από εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.

25η Μαρτίου 2021 ημέρα Πέμπτη:


Α)  Στις 7:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.


Β ) Μετά τις 9:00 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία εντός των εκκλησιών.


Γ) Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής.

Δειτε το πρόγραμμα σε καθε δημοτική ενότητα ΕΔΩ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!