Κλίκ Ζωής! Πρόγραμμα αυτόνομης και ασφαλούς διαβίωσης

 


Της Στελλίνας Ματγαριτίδου

ΚΛΙΚ ΖΩΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Το πρόγραμμα δέχθηκε 968 κλήσεις σε διάστημα τριών μηνών.

Οι 245 από αυτές έγιναν από τις 24.00 το βράδυ έως και τις 0600 το πρωί 

Το πρόγραμμα αυτόνομης και ασφαλούς διαβίωσης «Κλικ ζωής» που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο , 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο.

Η συσκευή «Κλικ Ζωής» είναι συνδεδεμένη με τηλεφωνικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας, το οποίο στελεχώνεται από ειδικευμένο προσωπικό. Κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι του προγράμματος  αξιολογούν κάθε κλήση που δέχονται και υποστηρίζουν τους χρήστες .  

Άτομα ηλικίας 60+ με τη χρήση ενός κουμπιού πανικού που μπορεί να ενσωματωθεί στην τηλεφωνική τους συσκευή , ή να φορεθεί ως βραχιόλι στο χέρι, μπορούν να έχουν τις εξής υπηρεσίες :

Το κουμπί πανικού: Δυνατότητα άμεσης κλήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Με τη σύνδεση στο τηλεφωνικό κέντρο, γίνεται αξιολόγηση του περιστατικού.Ανάλογα με την περίπτωση ειδοποιείται συγγενικό πρόσωπο, γείτονας, ή άλλες υπηρεσίες (ΕΚΑΒ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  κλπ)

Η ανίχνευση πτώσης:Σ’ αυτή την περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης πτώσης ηλικιωμένου και άμεση επέμβαση .

Εντοπισμός ηλικιωμένου: (για άτομα με προβλήματα άνοιας ).  Το προσωπικό της υπηρεσίας 24ωρης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον εξυπηρετούμενο όταν λαμβάνει έκτακτη ειδοποίηση από τη συσκευή τηλεειδοποίησης σε περίπτωση απώλειας προσανατολισμούτου και εξόδου του από τα προκαθορισμέναόρια της περιοχής κίνησης του που έχει καθορισθεί.

Ένα κλικ που σώζει ζωές.

Στη διάρκεια λειτουργίας του το «ΚλικΖωής» έχει δεχθεί χιλιάδες κλήσεις. Σε ορισμένες από αυτές η παρέμβαση των στελεχών του έσωσαν κυριολεκτικά μια ανθρώπινη ζωή.

Ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 , περίοδο του απαγορευτικού, το «κλικ στη ζωή» δέχθηκε 968 κλήσεις , οι 245 από τις οποίες έγιναν από τις 24.00 έως και τις 06.00 το πρωί.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν για τρία χρόνια σε άτομα που διαβιούν στις περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για αιτήσεις στον πρόγραμμα : 210 7004635 και pkm.clickzois.gr   




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!