Ανακοίνωση Σωματείων και Φορέων Καλαμαριάς για την μαρίνα της Καλαμαριάς


 Τον κίνδυνο για το παραλιακό μέτωπο επισημαίνουν φορείς και σωματεία της Καλαμαριάς με ανακοίνωσή  τους.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!

Την Κυριακή, 07.02.2021, σωματεία και φορείς της Καλαμαριάς πραγματοποίησαν σύσκεψη με αφορμή την ανακοίνωση, εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, της έναρξης διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς σε ιδιώτη «επενδυτή». Και όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί η θετική, κατά πλειοψηφία,  γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς στην ΣΜΠΕ του ΤΑΙΠΕΔ, τον Μάη του 2020.

Η σύσκεψη των 17 Σωματείων και των φορέων, κατέληξε, μεταξύ άλλων και στα εξής αιτήματα, τα οποία κοινοποιήθηκαν και στα ΜΜΕ:

      Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ακύρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Ανάκληση της θετικής γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς και της Περιφέρειας. 

      Αξιοποίηση της περιοχής της μαρίνας και της ευρύτερης περιοχής της, που περιλαμβάνει την πλαζ, το Ρεμέτζο, το καφενείο του Ψαρά και την Προποντίδα με δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων για την αναψυχή των πολιτών της Καλαμαριάς αλλά και όλης της Θεσσαλονίκης. Αξιοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση των υποδομών που υπάρχουν, αναβάθμισή τους, δημιουργία νέων.

      Ένταξη της περιοχής της μαρίνας της Αρετσούς στα όρια ΠΕΠ (Περιοχή Ειδικής Προστασίας) του παράκτιου μετώπου της Καλαμαριάς, προκειμένου να διαφυλαχθεί για το συμφέρον του λαού της περιοχής, από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, το μοναδικό τοπίο, η τεράστια και πολύπλευρη αξία της περιοχής.

      Να ξηλωθούν όλα τα συρματοπλέγματα, μπάρες, κλειδαριές από την περιοχή.

Από τότε, μέχρι και σήμερα, γίνεται προσπάθεια μέσα από καθ’ υπόδειξη δημοσιεύματα να τσουβαλιαστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Καλαμαριάς με τις προτάσεις όλων αυτών που θέλουν ιδιωτικοποίηση με όρους. Δηλαδή να ταυτιστεί ο αγώνας των κατοίκων με όλους αυτούς που ψήφισαν υπέρ στην παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ (της Δημοτικής αρχής, αλλά και των παρατάξεων των κ. Μπακογλίδη, Τεμεκενίδη, Περσίδη και Βολτσίδη).

Το γεγονός ότι προτείνουν ήπια ιδιωτικοποίηση, δεν φανερώνει τις αυταπάτες τους αλλά αντιθέτως τη συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του λαού της Καλαμαριάς. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η όποια επένδυση, γίνεται με σκοπό το κέρδος. Δηλαδή το κέρδος είναι αυτό που καθορίζει αν θα γίνει μια «επένδυση», πού θα γίνει αυτή και με ποιους όρους.

Άλλωστε, στο Δημοτικό συμβούλιο ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ είχε δώσει αποστομωτική απάντηση λέγοντας: «Για να πάρει το δημόσιο όσα χρήματα περισσότερα γίνεται, πρέπει να δώσει στον επενδυτή τη δυνατότητα να κάνει αυτό που νομίζει ότι θα του φέρει τα έσοδα που προσδοκά για τα επόμενα 40  χρόνια».

Σωματεία και φορείς της Καλαμαριάς έχουμε διατρανώσει την αντίθεση μας στο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας της Αρετσούς, ενημερώνοντας τον κόσμο, μαζεύοντας υπογραφές, κάνοντας κινητοποιήσεις. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο αγώνας μας δεν έχει καμία σχέση με τις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής και των συνοδοιπόρων της!

Η μόνη επιλογή για εμάς είναι η «άμεση ανάκληση της θετικής γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου», η στήριξη των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Καλαμαριάς, η πίεση προς στο κράτος για ανάπλαση της περιοχής προς όφελος των αναγκών όλων μας.

Υ.Γ Και όσον αφορά τα δημοσιεύματα ότι τώρα ξεκινάει ο αγώνας των Καλαμαριωτών, θα παροτρύναμε την κ. δημοσιογράφο να ανατρέξει στις αντιδράσεις των κάτοικων τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή την θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Σωματεία και Φορείς Καλαμαριάς



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!