Ομιλία του Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Στ. Καλαφάτη στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη 

Στ. Καλαφάτης: Μαζί με το τέλος της πανδημίας έρχεται και η αρχή μιας νέας εποχής ανάκαμψης, ανάτασης και δημιουργίας. 

«Μετά από ένα δύσκολο χρόνο, είμαστε, ήδη  λίγο πριν το χάραμα  της επόμενης μέρας. Ξεκινά, όπου να ‘ναι η περίοδος της μετάβασης σε μια νέα κανονικότητα, μια  νέα εποχή. Μια εποχή που προφανώς δεν θα είναι ίδια με εκείνη που αφήσαμε πίσω μας όταν μπαίναμε στον ακήρυκτο αυτό πόλεμο», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στην ομιλία του με θέμα «Η Ελλάδα στη μετά τον ιό εποχή», στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργάνωσε διαδικτυακά η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Και πρόσθεσε «Ο κόσμος μετά την πρωτόγνωρη αυτή περιπέτεια, δεν θα γυρίσει στο χθες. Σταδιακά, αλλά απαρέγκλιτα θα αλλάξει ταχύτητα, θα αλλάξει ρυθμούς, θα αλλάξει προφανώς και προσανατολισμούς. Το ηλεκτρονικό εμπόριο η τηλεργασία  και η τηλε- συνεργασία δεν θα παραμείνουν απλά και μόνο σαν διαδικασίες υποκατάστασης των δραστηριοτήτων που είχε απαγορεύσει ο ιός. Θα ανατρέψουν το επιχειρηματικό μοντέλο, θα ανατάξουν τις προτεραιότητες των επιχειρήσεων -μικρών και μεγάλων- και θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες  σε  εθνικό και διεθνές επίπεδο….

Ανεβαίνουμε τώρα την τελευταία ανηφόρα του κακοτράχαλου δρόμου της πανδημίας. Η επανεκκίνηση της οικονομίας -που τώρα μοιάζει με συμπιεσμένο ελατήριο- είναι μόλις ένα βήμα μπροστά μας. Ακόμη λοιπόν κι αν απελευθερωθεί σταδιακά, η εκτίναξη δεν θα αργήσει. Η  ανάπτυξη  θα είναι δυναμική και θα επιταχύνεται προοδευτικά καθώς θα αίρονται οι υγειονομικοί περιορισμοί και θα έρχονται αυξημένοι κοινοτικοί πόροι. Στα επόμενα 6-7 χρόνια, η χώρα μας μπορεί να αντλήσει από τα κοινοτικά ταμεία περίπου 72 δις ευρώ (32 από το Ταμείο Ανάκαμψης και 40 από το ΕΣΠΑ). Πρόκειται για ιλιγγιώδη ποσά τα οποία άμεσα μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη και μεσοπρόθεσμα να αναμορφώσουν τη χώρα. Και αυτό ακριβώς είναι το όραμα το πρόγραμμα, το σχέδιό μας».

Αναφερόμενος στο ρόλο των συλλογικών φορέων του Ελληνισμού ο κ. Καλαφάτης επισήμανε «Στη νέα εποχή, οι Έλληνες έχουμε -όσο ποτέ στο παρελθόν- τη δυνατότητα να μετουσιώσουμε σε απτή πραγματικότητα το όραμα του Οικουμενικού Ελληνισμού. Μια δεύτερη Ελλάδα -ισχυρή και περήφανη- βρίσκεται πέρα από τα σύνορά μας. Οι παροικίες των Ελλήνων αποτελούν τους καλύτερους πρέσβεις της Πατρίδας μας παντού στον κόσμο. Οι Έλληνες στις πέντε Ηπείρους αποδεικνύουν απαράμιλλο πατριωτισμό. Μπορούμε λοιπόν και οφείλουμε -τώρα που η τεχνολογία μηδενίζει τις αποστάσεις-  να έρθουμε ακόμα πιο κοντά».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!