Σαρηγιάννης στην Βεργίνα TV: Καταλυτικός ο ρόλος των self tests. Τα μέτρα αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό και λειτουργούν ως αποσυμπίεση

 


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ SELF TESTS

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ

 

Για το πόσο σημαντικό είναι το μέτρο  εφαρμογής των self tests, για τα υπάρχοντα μέτρα που βοηθούν στην αποσυμπίεσή μας αλλά και για το γεγονός ότι αποδίδουν παρότι τα κρούσματα είναι πολλά, μίλησε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ και στη Χριστίνα Τσόρμπα στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τα μέτρα αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης παρά τις αντίθετες απόψεις, τα μέτρα αποδίδουν σε σημαντικό βαθμό, καθώς έχουμε να κάνουμε με 3 διαφορετικά μεταλλαγμένα στελέχη με αυξημένο αριθμό μετάδοσης και τα δύο από αυτά δε μπορούμε να τα σταματήσουμε πλήρως με φυσική ή τεχνητή ανοσία. «Μιλάμε επομένως για μια δυσκολότερη κατάσταση» σημείωσε, κάτι που ωστόσο δεν είναι ικανοποιητικό. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι  η εφαρμογή των μέτρων είναι το ζητούμενο, τονίζοντας ότι τα πρόσφατα μέτρα (διεύρυνση του ωραρίου της καθημερινές, άνοιγμα κομμωτηρίων κ.λπ.) μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμπίεσή μας. «Μελέτες στο εξωτερικό δείχνουν ότι με μέτρα αποσυμπίεσης του γενικού πληθυσμού που αυξάνουν την προσωπική μας ελευθερία, η πιστή εφαρμογή των πιο ουσιαστικών μέτρων μείωσης της διασποράς γίνεται ευκολότερη και πιο αποδοτική. Για παράδειγμα η σταδιακή και με μέτρα υγειονομικής ασφάλειας λειτουργία του λιανεμπορίου θα αυξήσει την οικονομική μας δραστηριότητα, αλλά και την ευεξία μας».

Καταλυτικός ο ρόλος των self tests

«Πολύ σημαντικό, καταλυτικό, το μέτρο των self tests» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, προβλέποντας πως θα δούμε μεγάλη διαφορά ως προς τη μείωση της μετάδοσης του ιού «ειδικά εάν το διαχειριστούμε σωστά και με καλή πληροφόρηση, ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο καθηγητής στην πλήρη θωράκιση των δικαιωμάτων των πολιτών  και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ,ώστε να μην έχουμε «ούτε μισή» καταγγελία  που να αναφέρεται σε περίπτωση αδικίας από  εργοδότη , σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος ενημερώσει ότι είναι θετικός στο τεστ.  Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε «σ αυτό ειδικά το θέμα θα πρέπει να υπάρξει διασφάλιση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι δεν θα κινδυνεύει στην εργασία του όποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Εάν θέλουμε να έχει αποτελεσματικότητα αυτό το μέτρο των δωρεάν τεστ  πρέπει όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς και να δηλώνουμε το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι αυτό» κατέληξε.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!