Έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου και των Επικεφαλής 4 Δημ. Παρατάξεων Δ. Παύλου Μελά για την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου


 

Έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου και των Επικεφαλής 4 Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Παύλου Μελά για την  εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου


Έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου και των Επικεφαλής τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά για την αιφνιδιαστική απόφαση εξαίρεσης της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Η απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Απριλίου, δεν αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό λάθος, μια ατυχή διαχείριση του θέματος και αποτέλεσμα διαφωνίας κυβέρνησης και ειδικών της Επιτροπής.


Πρόκειται για μια αλλοπρόσαλλη, τραγική επιλογή που υποδαυλίζει την εθνική προσπάθεια να βάλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, πλάτη στην πανδημία και να γίνουμε ασπίδα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, όχι μόνο των τοπικών εμπόρων που πλήττονται από αυτήν την απόφαση αλλά και συνολικά της κοινωνίας που δείχνει να εκπλήσσεται, να απορεί και φυσικά να αγωνιά με παλινωδίες οι οποίες «πληγώνουν» την εικόνα υπευθυνότητας και αξιοπιστίας των αρμοδίων.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την παγκόσμια υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Στεκόμαστε όμως με κριτική διάθεση απέναντι σε χειρισμούς επικίνδυνους και καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της σημερινής απόφασης και να πιέσουν ώστε να αναθεωρηθεί η εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα της αγοράς».

Δημήτριος Δεμουρτζίδης – Δήμαρχος, Γεώργιος Λίλτσης «Ανατροπή», Αναστασία Φραγκοπούλου «Πόλη μπροστά - Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά», Δημήτριος Δεληγιάννης «Αλλάζω την πόλη μου», Αριστείδης Ιακωβίδης «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά»

                                                      ...................................................

Επίσης, σε χθεσινό δελτίο τύπου του δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση επαναλειτουργίας της αγοράς, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου (λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων), ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης  δήλωσε:



«Ψωνίζουμε στην αγορά του Δήμου Παύλου Μελά»

Μήνυμα Δημάρχου 


Με αφορμή την ανακοίνωση επαναλειτουργίας της αγοράς, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου (λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων), ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης δηλώνει:

 

«Εδώ και ένα χρόνο, η οικονομία μας έχει δεχτεί βαρύτατες συνέπειες λόγω της πανδημίας και του αναπόφευκτου εγκλεισμού. Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνει ποτέ σε ζυγαριά, δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι λόγω των αναγκαστικών μέτρων προστασίας και του περιορισμού των μετακινήσεων, πολλοί είναι οι κλάδοι της οικονομίας μας που έχουν πληγεί.

Μετά τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς, είναι μονόδρομος από όλους μας η στήριξη του λιανεμπορίου και της τοπικής οικονομίας.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που πλέον το φως είναι πιο κοντά από ποτέ, ο Δήμος Παύλου Μελά στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης και στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Ψωνίζω από τον τόπο μου γιατί με αυτήν την επιλογή:

Στηρίζω το φίλο μου, το γείτονά μου, το συγγενή μου, το συντοπίτη μου, τον άνθρωπο που βλέπω κάθε μέρα.

Βοηθάω να μην χαθούν άλλα μεροκάματα από τους εργαζόμενους.

Δίνω ανάσες στον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην πόλη μου.

Ενισχύω την ανταγωνιστικότητα των ντόπιων επιχειρήσεων.

Εμποδίζω την απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα δημιουργώ νέες.

Εμπιστεύομαι λοιπόν τα καταστήματα της γειτονιάς μου και όλοι μαζί ενισχύουμε την τοπική οικονομία. Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Κερδίζουμε το χαμένο έδαφος και ΄΄χτίζουμε΄΄ ξανά τους κρίκους της τοπικής αγοράς και της καθημερινότητάς μας».

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά

Δημήτρης Δεμουρτζίδης

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!