Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 4η αιμοδοσία της ΧΑΝΘ!

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 4η αιμοδοσία της ΧΑΝΘ!Με 78 φιάλες αίματος και 11 νέες εγγραφές στο δίκτυο εθελοντών μυελού των οστών, ολοκληρώθηκε η 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ το Σάββατο 24 Απριλίου. 

Δόθηκε ένα ακόμη μάθημα ζωής και αλληλεγγύης από συνανθρώπους μας , οι οποίοι αψήφησαν τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας για να προσφέρουν το πιο πολύτιμο ίσως δώρο , ειδικά στις μέρες μας.


161 φιάλες αίμα!


Η ΧΑΝΘ μαζί με 14 κοινωνικούς φορείς της πόλης  (Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ), διοργάνωσαν μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία, την 4η στην περίοδο της πανδημίας , προκειμένου να συγκεντρώσουν αίμα για τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: Το Σάββατο 24 Απριλίου, συγκεντρώθηκαν 78 φιάλες αίματος, ενώ γράφτηκαν στο Δίκτυο Εθελοντών Μυελού των Οστών ακόμη 11 άτομα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δύσκολο αυτό διάστημα της καραντίνας λόγω της πανδημίας, έχουν εγγραφεί στο Δίκτυο Εθελοντών Μυελού των οστών συνολικά 53 άτομα, ενώ μέχρι τώρα   έχουν συγκεντρωθεί 161 φιάλες αίματος! 


Στήριξη από ολόκληρη την πόλη

Την έμπρακτη στήριξή τους στην 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ, έδειξαν για μία ακόμη φορά , μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, η οποία αιμοδότησε, ο βουλευτής ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο καρδιολόγος και υπ βουλευτής της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης , ο μπασκεμπωλίστας Νίκος Τσιριλάκης.

Η προσφορά συνεχίζεται…

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». 

O Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,  στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται, αλλά και συνεχώς εντείνεται.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!