Ο Σ. Αναστασιάδης στον Ρ/Σ, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να είστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού θα καταλάβουν ποιός τους λέει ψέματα και ποιος αλήθεια

 


Ο Σ. Αναστασιάδης στον Ρ/Σ, Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να είστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού θα καταλάβουν ποιός τους λέει ψέματα και ποιος αλήθεια

 

Για το ζήτημα του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του Εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους, μίλησε στον Ρ/Σ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» της ΕΡΤ, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.

« Εάν στον  ΣΥΡΙΖΑ δεν σταθούν  υπεύθυνα  στο ζήτημα του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του Εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους , να είναι βέβαιοι ότι στην Ομογένεια θα γίνει πλέον κατανοητό ποιός τους λέει κατά συρροή ψέματα και ποιός δεν θέλει να τους αφήσει να ψηφίζουν» όπως υποστήριξε σήμερα το πρωϊ ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας στον ρ/σ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

 

Για τη νομοθετική  ρύθμιση, με την οποία θα καταργούνται όλοι οι περιορισμοί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων τόνισε:

 

« Να πάμε λίγο πίσω να θυμηθούμε ότι διαχρονικά η θέση της Νέας Δημοκρατίας με τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει στη βουλή,  αλλά δεν κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν, το 2007, 2016 και 2017, ζητούσε την διευκόλυνση των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό μόνιμα, να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς περιορισμούς, όπως ψηφίζουν όταν έρχονται στη Χώρα τους. Αυτό όπως ξέρετε δεν το ήθελαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τα κόμματα της αριστεράς….Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μη έχοντας άλλη επιλογή το 2019, δέχτηκε τους περιορισμούς που έβαζε το ΚΚΕ, ο βασικότερος  εκ των οποίων είναι ότι, δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχουν οι εκλογείς οι οποίοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος. Αυτό δυσκολεύει πολύ τους Έλληνες του Εξωτερικού και περιορίζει πάρα πολύ τον αριθμό που θα συμμετέχει στις εκλογές» και συμπλήρωσε,

« Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού να καταθέσει νέο νομοσχέδιο που να άρει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί με τον  Νόμο 4648 του 2019 , έγινε με αφορμή συνέντευξη της  κ. Τζάκρη, αρμόδιας για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που παραχώρησε στις εννέα Απριλίου, σε γνωστή ομογενειακή εφημερίδα.  Έκανε μάλιστα λόγο για «άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς, τονίζοντας ότι, αν αναλάβουν εκ νέου τη διακυβέρνηση της Χώρας θα τους καταργήσουν. Πολύ πριν η κ. Τζάκρη δώσει τη συνέντευξη, στις 22 Μαρτίου, σε διαδικτυακή διαβούλευση με ομογενείς της Λατινικής Αμερικής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεσμευτεί πως η κυβέρνηση θα επανέλθει στο ζήτημα των περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια και διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας»

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια υπαναχώρησε χρησιμοποιώντας ανυπόστατες και αστείες δικαιολογίες γνωρίζοντας πως χωρίς τις ψήφους του δεν πρόκειται να περάσει ο νόμος. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η τοποθέτηση της κ. Τζάκρη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία απόπειρα να κοροϊδέψει τους Έλληνες του εξωτερικού» κατέληξε.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yNHtvmPuCc4


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!