Π. Τσακίρης: Η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο Ωραιοκάστρου


 Π. Τσακίρης: Η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο Ωραιοκάστρου


Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί τελικά στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα έκανε μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
Επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιοχή και με βάση αυτά να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Επί τούτου σημειώνει πως με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, η κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης γράφει:
«Κανένας δεν παραγνωρίζει ότι η επιδημιολογική κατάσταση σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι καιρός να δούμε ότι η κατάσταση δεν είναι και παντού ίδια.
Από δήμο σε δήμο υπάρχουν σημαντικές διαφορές και πρέπει οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς να ξεκινήσουν να βλέπουν την κατάσταση με πιο εξειδικευμένα κριτήρια και όχι με τη λογική του «μία ίδια συνταγή παντού».
Στον Δήμο Ωραιοκάστρου η κατάσταση είναι πολύ πιο ελαφρυμένη και θα έπρεπε να ισχύσει μια πιο αναλογική προσέγγιση.
Θεωρώ λοιπον πως η επιδημιολογική κατάσταση επιτρέπει να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Δήμο μας με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την Covid-19. Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί βάναυσα τον τελευταίο χρόνο και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να βγουν από το τέλμα οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτη την κατεύθυνση».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!