Ευχές Δημάρχου Παύλου Μελά

 


«Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν... Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα. Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε. Πάσχα, εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα... Ω Πάσχα, λύτρον λύπης. Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα το πύλας ημίν του παραδείσου ανοίξαν. Πάσχα πάντας αγιάζον πιστούς...»


Πάσχα των Ελλήνων και στις λέξεις του αγαπημένου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «το έαρ συνεορτάζει μετά της Εκκλησίας, η φύσις συναγάλλεται μετά της πίστεως».

Το διαχρονικά ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας τώρα είναι πιο επίκαιρο και συμβολικό από ποτέ, καθώς πέραν της πνευματικής μας κάθαρσης θα σημάνει και τη νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στην πανδημία.


Αυτό το Πάσχα που το αύριο είναι πιο κοντά από ποτέ, σκύβουμε το κεφάλι με ταπεινότητα και περισυλλογή. Από το σωτήριο Πάθος του Χριστού μας διδασκόμαστε την καρτερία και την υπομονή και το μήνυμα του Θείου Λόγου μας διαπερνάει πέρα ως πέρα.

Πίστη βαθιά μέσα μας ότι η θυσία της Σταύρωσης και η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού θα σκορπίσουν το μήνυμα της ελπίδας, της αναγέννησης και της πνευματικής μας παλινόρθωσης.

Η φετινή Λαμπρή και το ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου ας σημάνει το θρίαμβο της ζωής απέναντι στο σκοτάδι και το φόβο.




Καλή Ανάσταση


Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά

Δημήτριος Δεμουρτζίδης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!