“1800”. Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται Epic Comic. Διαδικτυακή διάλεξη στις 6 Μαΐου 2021 από τον Θανάση Καραμπάλιο

 


“1800”. Η Ελληνική Επανάσταση γίνεται Epic Comic. Διαδικτυακή διάλεξη στις 6 Μαΐου 2021 από τον Θανάση Καραμπάλιο


 

1800

“…οι πρωταγωνιστές της περιόδου, οι καπεταναίοι, οι κλέφτες και οι αρματολοί, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γοητεία από τους πολυσκιτσαρισμένους ντεσπεράντο και τους σκοτεινούς παρανόμους των μαύρων ευρωπαϊκών δασών”

Διαδικτυακή διάλεξη – παρουσίαση graphic novel

 

26 Μαΐου 2021, ώρα 19:00

 

(μέσω της πλατφόρμας zoom – δηλώστε τη συμμετοχή σας πατώντας ΕΔΩ)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezRKObQqRRwyroFMRMwLetomG7B2keqEeHNe50i5qxCT1Brg/viewform

 

Εισηγητής και δημιουργός των έργων: Θανάσης Καραμπάλιος (graphic designer)

 

Η ελληνική ιστορία, είναι γεμάτη με γεγονότα και πρόσωπα που στα χέρια ενός ταλαντούχου δημιουργού μπορούν να αποτελέσουν εκλεκτά υλικά για συναρπαστικές διηγήσεις, εικονογραφημένες ή μη. Ειδικά τα προεπαναστατικά χρόνια, η περίοδος που το ελληνικό κράτος παλεύει να γεννηθεί, «φωνάζει» να τη δεις με τα δικά σου μάτια και να τη ζωγραφίσεις με τα δικά σου χρώματα.

 

Αυτό το τολμηρό εγχείρημα ανέλαβε ο Θανάσης Καραμπάλιος  με τη σειρά Graphic Novel υπό τον τίτλο «1800».

 

Δημιούργησε ένα graphic novel εμπνευσμένο από τους πρωταγωνιστές της επανάστασης του 1821, τους κλέφτες και τους αρματολούς, τοποθετώντας τη δράση τους μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο που είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Η ατμόσφαιρα της ελληνικής επαρχίας των αρχών του 19ου αιώνα, τα σκοτεινά χωριά και οι πόλεις αποτέλεσαν ιδανικό background για να ξετυλίξει το κουβάρι των ιστοριών του

Στη διάλεξη ο Θανάσης Καραμπάλιος θα μας μιλήσει για το έργο του, το οποίο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και μελέτης. Ένα έργο που  φωτίζει λεπτομέρειες της περιόδου, μικρές και μεγάλες, με την τεκμηρίωση και την ακρίβειά της. Από τις φουστανέλες και τα όπλα της εποχής, μέχρι τις επιπλώσεις των σπιτιών και την αρχιτεκτονική των κτιρίων και από τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε οικογενειακό επίπεδο, μέχρι την κοινωνική διάρθρωση. Στις σελίδες του έργου του συνοψίζονται όλες οι θρυλικές μορφές της επανάστασης του 1821 αλλά και της προεπαναστατικής περιόδου. Παρελαύνουν φουστανέλες και φέσια, ήρωες και προδότες, γιαταγάνια και φυσεκλίκια, οπλαρχηγοί με παχιά μουστάκια.

--------------

O Θανάσης Καραμπάλιος γεννήθηκε το 1983 στο Παλαιόκαστρο Ελασσόνας, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Το 2007 φοίτησε στην σχολή COMINK στην Θεσσαλονίκη.

Το 2019 στα Ελληνικά βραβεία Comic, η ακαδημία του απένειμε τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Η σειρά «1800» περιλαμβάνει έως τώρα 5 βιβλία (1. Πατέρας, 2. Ελένη, 3. Αγία Μαύρα, 4. Χάκι, 5. Μαύρα Καράβια), που κυκλοφορούν από τη Jemma Press.

----------------------

Για εξυπηρέτηση όλων, παρακαλούμε ο/η κάθε ενδιαφερόμενος – η να συμπληρώσει τα στοιχεία του/της πατώντας ΕΔΩ.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezRKObQqRRwyroFMRMwLetomG7B2keqEeHNe50i5qxCT1Brg/viewform

Στη συνέχεια μια μέρα πριν την εισήγηση θα αποσταλεί στα προσωπικά email ο σύνδεσμος του zoom για την παρακολούθηση της εισήγησης.

 

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!