Έλεγχοι για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των ζώων. 3 συλλήψεις και 54 περιστατικά παράβασης.

 


Στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

Κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021 συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των ζώων

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους (70.300) ευρώ

Η Ελληνική Αστυνομία, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων, έχει σχεδιάσει ένα επιχειρησιακό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης όλων των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους, ώστε να γίνει γενικότερα αισθητό ότι η προστασία των ζώων αφορά όλους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021, ήτοι από τον Ιανούριο έως και τον Απρίλιο του 2021, διερεύνησαν (263) καταγγελίες, που πραγματοποιήθηκαν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και πραγματοποίησαν τρεις (3) συλλήψεις ενώ σχηματίστηκαν πενήντα τέσσερις (54) δικογραφίες για περιστατικά παράβασης του Νόμου περί προστασία των ζώων.

Επιλέον, βεβαιώθηκαν εβδομήντα οκτώ (78) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους (70.300) ευρώ.

Στόχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων για την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!