Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Εκδήλωση στην πλ. Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) στις 8 Μαίου.

                    


8 ΜΑΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ

(ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ)

Φέτος από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

O Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ  συνδιοργανώνουν  με τον  Ελληνικό Σύλλογο  Θαλασσαιμίας (ΕΣ.ΘΑ), και τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής», την  Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). 

Φέτος  για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια οι πολύ ενδιαφέρουσες   εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ» με τον Σύνδεσμο Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής», θα μεταφερθούν από την πλατεία Αριστοτέλους  στην πλατεία Ευόσμου. 

 Η πρόταση συζητήθηκε  στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Συμποσίου για τη Θαλασσαιμία που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 2019, μεταξύ του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Πάνου Εγγλέζου, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας - ΚΕΠ κ. Φωτεινής  Πεσματζόγλου Δεβετζή και του Προέδρου του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλη Δήμου. Εξαιτίας όμως  της ακύρωσης των δράσεων λόγω της  πανδημίας του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε το 2020 και θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2021» θα βρίσκονται τόσο  η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία,  η ενημέρωση των πασχόντων  για τις τελευταίες εξελίξεις της νόσου της Θαλασσαιμίας, ενώ η παγκόσμια θεματική του 2021, εστιάζει στην «Αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγεία σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα θαλασσαιμίας» .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!