Κ. Ζέρβας: “Συλλογικό έργο” η κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

 


Κ. Ζέρβας: “Συλλογικό έργο” η κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους

“Συλλογικό έργο” χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την κανονιστική πράξη για τους κοινόχρηστους χώρους που κατατίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση (26/4) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην κεντρική εισήγησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, υπογραμμίζοντας ότι η διαμόρφωση της κανονιστικής πράξης προέκυψε έπειτα από ουσιαστική διαβούλευση με τις παρατάξεις αλλά και με φορείς, επιμελητήρια, ενώσεις πεζών και κατοίκων.

“Στόχος μας ήταν και παραμένει να προχωρήσει η πόλη με συναίνεση σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι που αφορά τη λειτουργίας της, την καθημερινότητάς της, την εξέλιξη και την ανάπτυξή της”, τόνισε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι στο κείμενο που κατατίθεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενσωματώθηκαν οι περισσότερες εκ των παρατηρήσεων και των προτάσεων που κατατέθηκαν στο στάδιο της διαβούλευσης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η πόλη να αποκτήσει μια νέα κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους με την επανέναρξη της εστίασης, έπειτα από την επαναλειτουργία και του λιανεμπορίου.

“Η οικονομία της πόλης είναι βασισμένη στην εστίαση, στη διασκέδαση, στη φιλοξενία, στον τουρισμό. Στον κλάδο αυτό έχουν επενδυθεί μεγάλα κεφάλαια και απασχολούνται πολλές χιλιάδες εργαζομένων. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτοί οι κλάδοι της οικονομίας να εκκινήσουν σωστά”, σχολίασε ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας παράλληλα ότι με την κανονιστική πράξη θα προκύψουν σαφείς κανόνες, που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων στον δημόσιο χώρο, επαγγελματιών και πεζών.

“Στόχος μας είναι να μπορεί ένας επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης να είναι και ελκυστικός και λειτουργικός αλλά και νόμιμος. Να ξέρει τους κανόνες, να είναι απλοί, κατανοητοί και σαφείς”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας ακόμη για την ανάγκη αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!