Κ. Ζέρβας: Στόχος μας η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


 

Κ. Ζέρβας: Στόχος μας η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την προσήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στον στόχο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των  Ελλήνων του Πόντου εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (17/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Μόνον τότε και μόνον με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει δικαίωση.

Μόνον τότε θα γίνει αντιληπτή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης η θηριωδία που υπέστη ο Ελληνισμός και θα περιβληθεί με την ιστορική απαξία που του αρμόζει ο θύτης αυτής της τραγωδίας”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εν όψει της 19ης Μαΐου, οπότε τιμάται η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ο κ. Ζέρβας κάλεσε τους έλληνες ποντιακής καταγωγής “να ενωθούν, να οργανωθούν και να εντείνουν τις προσπάθειες μαζί με τους απανταχού Έλληνες”, καθιστώντας σαφές ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγώνες. “Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και αναλαμβάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!