Ηλεκτρονική Περιβαλλοντική Πλατφόρμα θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

 


Ηλεκτρονική Περιβαλλοντική Πλατφόρμα θέτει σε λειτουργία

 ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

            Με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος-Πρασίνου και του Τμήματος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, θέτει σε λειτουργία Ηλεκτρονική Περιβαλλοντική  Πλατφόρμα, η οποία έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες και μέσο ενθάρρυνσης της κοινωνικής συμμετοχής για την οικολογία και το περιβάλλον.

            Η δημιουργία της περιβαλλοντικής πλατφόρμας perivallon.dke.gr, που εντάσσεται στο πλαίσιο  του έργου ''Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού'' και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), παρέχει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, εστιάζοντας συγκεκριμένα:

·      στην παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου σε θέματα προστασίας  του περιβάλλοντος

·      στην ενημέρωση των δημοτών για τις δράσεις εθελοντισμού που διοργανώνει ο Δήμος

·      στη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις του Δήμου

·      στην παροχή δυνατότητας οργάνωσης εθελοντικών δράσεων από εθελοντικές ομάδες

·      στη δυνατότητα προς κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώνεται ως Υποστηρικτής και να υποστηρίζει τις δράσεις του Δήμου ή των εθελοντών.

Με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε την κοινωνική συμμετοχή, προτάσσοντας τον εθελοντισμό ως την κορυφαία μορφή συλλογικής δράσης για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωήςτόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου, επισημαίνοντας πως  η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι απαραίτητη και καθοριστική για μια ανθρώπινη και λειτουργική πόλη.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!