Συνάντηση του κ. Στ. Καλαφάτη μe την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη


 Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο Διοικητήριο.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

«Ο τρόπος με τον οποίοι οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το ξεκίνημα της Ελληνικής Επανάστασης, δείχνει, ότι ακόμη και σήμερα, μπορεί να μας εμπνέει και να καθοδηγεί τα βήματά μας με ζωντάνια στην πίστη, στην περηφάνια και στην εθνική μας αυτοπεποίθηση. Διερευνήσαμε με την κυρία Αγγελοπούλου, τρόπους συνεργασίας ακριβώς αυτού του εορτασμού. Είχα την χαρά να την υποδεχθώ σήμερα και θυμηθήκαμε βεβαίως και το αναφέρω, τη σημαντική της συμβολή σ΄ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Διερευνήσαμε λοιπόν, τρόπους συνεργασίας με την κυρία Αγγελοπούλου και πιστεύουμε ότι με την υποχώρηση της πανδημίας θα μπορέσουν οι εκδηλώσεις που θα προγραμματισθούν να γίνουν με τη συμμετοχή του κόσμου.

Πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Και απευθύναμε σχετική πρόσκληση προς την κυρία Αγγελοπούλου να παρευρεθεί σ΄αυτήν την εκδήλωση με την επίσημη ιδιότητά της ως Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Χωρίς να αποκλείουμε βεβαίως τη διερεύνηση περαιτέρω συνεργασίας. Είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι.».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη ανέφερε:

«Έλεγα στον Υπουργό ότι από τη θέση που έχει μπορεί πραγματικά να βοηθήσει μια χαρισματική περιοχή της χώρας, τη Μακεδονία και τη Θράκη ώστε ν΄αναδειχθούν σε ηγέτιδα δύναμη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Επειδή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με στοιχεία πρωτοπορίας και καινοτομίας, η οποία έχει ήδη αποδώσει. Βλέπεις μια πόλη η οποία πάλλεται από δραστηριότητα και μια περιοχή με τα μοναδικά της προϊόντα και βασικά με τους ανθρώπους της. Η θέση του λοιπόν και η ευθύνη του, και εκεί απ΄ό,τι φαίνεται τα πάει πολύ καλά, είναι να συνδέσει ως Υπουργείο τον δημόσιο τομέα με την ιδιωτική ανάπτυξη, με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους και να βγει αυτό το αποτέλεσμα ιδιαίτερα σ΄αυτή τη συμβολική χρονιά που δεν πρέπει να τη θυμόμαστε μόνο για το παρελθόν, αλλά σαν άρχουσα, σαν κινητήριο δύναμη για το μέλλον μας. Μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για δουλειές, μιλάμε για ανάγκες που έχει ο κόσμος. Και αυτό δείχνουν και οι δήμοι με τους οποίους θα ιδωθούμε σήμερα, γιατί 35 δήμοι ήδη έχουν καταθέσει προτάσεις που είναι πιο πολύ προτάσεις ανάπτυξης και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως είπε λοιπόν και ο Υπουργός κοιτάζουμε, πως θα δείξουμε όλη αυτή τη δουλειά που έχει κάνει η κοινωνία. Και με τη συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αλλά και με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί είναι πρακτικός, είναι αποδοτικός, έχει πολύ καλά στελέχη και βασικώς αγαπάει τον τόπο και έχει αφιερωθεί  όλα αυτά τα χρόνια. Και ευχαριστώ για τη φιλοξενία».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!