Ερώτηση διαχείρισης αποβλήτων self test απο Α. Πουλά – Γ. Αρβανιτίδη

 


Α. Πουλάς – Γ. Αρβανιτίδης: «Διαχείριση των αποβλήτων των self test» 
Ερώτηση κατέθεσαν ο αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης  και ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς προς τους Υπουργούς Υγείας κ.Β. Κικίλια και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κ Σκρέκα για τη διαχείριση αποβλήτων των self test.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στο κείμενο της Ερώτησής τους:

"Κάθε εβδομάδα στη χώρα μας στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας πραγματοποιούνται εκατομμύρια self test από τους πολίτες. Συνεπώς, από τη διευρυμένη χρήση τους προκύπτουν ερωτηματικά σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Ειδικότερα, στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει τα self test αναγράφεται με μικρά γράμματα και στο τέλος του κειμένου η εξής οδηγία: «Απορρίψτε όλα τα δείγματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα»

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων από τη χρήση των self–test θα πρέπει να γίνονται από τους πολίτες οι εξής ενέργειες:
Αν το τεστ είναι αρνητικό να απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή να τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και να απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων (πράσινο ή γκρι κάδο). Αν το τεστ είναι θετικό να απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στον πράσινο ή γκρι κάδοΤα απόβλητα των self–test δεν τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!