Το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση ολοκληρώνουν τη πρωτοβουλία “Tech Transfer” για την υποστήριξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας στην Ελλάδα με το 4o Webinar της σειράς με θέμα “From Research to Market”

 


Το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση ολοκληρώνουν τη πρωτοβουλία “Tech Transfer” για την

υποστήριξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας στην Ελλάδα με το 4o Webinar της σειράς με θέμα

“From Research to Market”, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση ολοκληρώνουν την κοινή τους πρωτοβουλία “Tech Transfer” για την υποστήριξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, με το 4ο webinar της σειράς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021, 14.00-19.00.

To 4ο webinar έχει τίτλο “From Research to Market” και έχει ως στόχο να αναδείξει επιτυχημένα παραδείγματα Μεταφοράς Τεχνολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και τις πολιτικές που ακολουθούνται τόσο στο επίπεδο των συναρμόδιων Υπουργείων όσο και στο επίπεδο των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων.

Το webinar αποτελείται από τρεις διακριτές, αλλά αλληλοσυμπληρούμενες ενότητες, με την πρώτη να είναι αφιερωμένη στα Ερευνητικά Κέντρα, τη δεύτερη στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την τρίτη στα Funds του Innovation Window του Equifund και την υποστήριξή τους στη Μεταφορά Τεχνολογίας τα τελευταία 3,5 έτη.

Τις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ερευνητικών Κέντρων θα παρουσιάσουν ο κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας κι Έρευνας, ενώ θα συζητηθούν τα επιτυχημένα παραδείγματα των εταιρειών Advent Technologies, Nanoplasmas, Cyrus και BIOPIX-T.

Αντίστοιχα, στις πρωτοβουλίες σε επίπεδο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα αναφερθούν ο κ. Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο κ. Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα παραδείγματα των εταιρειών FoodOxys, Plin Nanotechnology, Kinems, Navenio και iCOMAT.

Τέλος, στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης -το οποίο θα συντονίσει η κα Marina Hatsopoulos- θα τοποθετηθούν στο θέμα οι κύριοι Γιώργος Γιακουμάκης (European Investment Fund), Αρίστος Δοξιάδης (BigPi), Γιώργος Καραντώνης (Metavallon), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (Velocity.Partners) και Κωνσταντίνος Λαύκας (Uni.Fund).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με έναν απολογισμό της πρωτοβουλίας Τech Transfer.

Για την ενημέρωσή σας, σε συνημμένο αρχείο θα βρείτε την ατζέντα της εκδήλωσης.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!