Απορρίμματα 680 λίτρων μάζεψαν εθελοντές από την παραλία Αρετσούς με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς

 


Απορρίμματα 680 λίτρων μάζεψαν εθελοντές από την παραλία Αρετσούς με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς


Απορρίμματα 680 λίτρων συγκέντρωσαν την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, στην παραλία Αρετσούς εθελοντές και εθελόντριες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ZeroWasteBSB» του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ, με την οποία άνοιξε ένας κύκλος 5 δράσεων καθαρισμού σε περιοχές φυσικού κάλλους στην Θεσσαλονίκη.

Τους 15 εθελοντές και εθελόντριες που συμμετείχαν στήριξε ο Δήμος Καλαμαριάς με εργαλεία καθαρισμού, γάντια και σακούλες, παρουσία μάλιστα του αντιδημάρχου καθαριότητας, κ. Στέλιου Ματσαρίδη, ο οποίος χαιρέτησε τη δράση και έδειξε έμπρακτα τη στήριξη του δήμου σε δράσεις που εμπλέκουν την συμμετοχή των πολιτών.


Την στήριξή της πρόσφερε και η «SaveYourHood», μια ομάδα με έντονη δράση που συντονίζει ατομικές και ομαδικές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος σε όλη την Ελλάδα. Ο τοπικός συντονιστής της, κ. Ηρακλής Γεωργαλάς ανακοίνωσε το μήνυμα της ομάδας το οποίο είναι «Υιοθετώ τη γειτονιά μου», ενώ πρόκειται να υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία σε επόμενες κοινές δράσεις από τον Σεπτέμβρη του 2021.

Ανάμεσα στα απορρίμματα που συλλέχθηκαν, πολλά ήταν γυάλινα μπουκάλια,κουτάκια αλουμινίου, μάσκες και μαντιλάκια μιας χρήσης, πλαστικά ποτήρια και γόπες τσιγάρων. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «ZeroWasteBSB» και τον στόχο του για τον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως και για τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων.

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin” και αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων. Υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!