α.ν.α.σ.α. Ωραιοκάστρου: Με δικαιολογίες και ύβρεις προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα και την «ύποπτη» δράση της διοίκησης του στο διαγωνισμό του «οδοφωτισμού» ο Δήμαρχος Τσακίρης.

 


Με δικαιολογίες και ύβρεις προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα και την «ύποπτη» δράση της διοίκησης του στο διαγωνισμό του «οδοφωτισμού» ο Δήμαρχος Τσακίρης.
Είναι πολλά τα λεφτά «Παντελή» και συγκεκριμένα 6.701.447,33 €.
Ο Τσακίρης «ρίχνει τη μπάλα στη κερκίδα» για να μην απαντήσει επί της ουσίας.
Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις του κ. Τσακίρη διότι δεν ταιριάζει ούτε στο ήθος ούτε στο ύφος μας. Ομοίως o αμετροεπής κ. Καρασαββίδης ζητάει και τα ρέστα. Και οι δύο προβάλλονται μέσα από βολεμένα site γνωστών για την αντικειμενικότητα τους “δημοσιογράφων”.
Και απαντάμε όσον αφορά τις "νομικές" δικαιολογίες, ότι η Τροποποίηση του Ν. 4412 / 2016 περί Προμηθειών του Δημοσίου, με τον Ν. 4782 / 2021 έχει ψηφισθεί από το Μάρτιο του 2021 και ενεργοποιείται χρονικά τμηματικά, όλοι οι «σχετικοί» με τα δημόσια έργα το ξέρουν. Επομένως όλα αυτά είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».
Για την «ταμπακέρα» τώρα. Καμία απάντηση δεν δίνει ο κ. Τσακίρης και ο κ. Καρασαββίδης για τους φωτογραφικούς όρους της διακήρυξης του διαγωνισμού. Πολύ περισσότερο δεν κάνουν καμία αναφορά στην πρόταση της παράταξης μας να εκτελέσει το έργο ο δήμος με κεφάλαια χρηματοδοτούμενα από το ταμείο Παρακαταθηκών , και να εξοικονομήσουμε πραγματικό όφελος για το δήμο και κατ΄ επέκταση στις τσέπες των συνδημοτών μας 2.500.000 € και πλέον. Γιατί το συνολικό πραγματικό κόστος της «αλλαγής των φώτων» του δήμου μας και η εν συνεχεία συντήρηση και ενεργειακή παρακολούθηση δεν ξεπερνά τα 2.000.000 € έως 2.300.000 € περίπου.
Η Δημοτική Αρχή του Τσακίρη πάει «χέρι-χέρι» με την κυβέρνηση και την πολιτική της «ανάπτυξης» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή ήταν η εξής :
«…………..Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σκαρλάτος Παντελής ανέφερε:
«H παρούσα διακήρυξη έχει δύο οπτικές. Μία αυτή της σκοπιμότητας του έργου και μία της νομιμότητας των όρων της διακήρυξης. Όσον αφορά τη σκοπιμότητα, με βάση τη μελέτη που προσκομίσατε, ολόκληρο το ποσό της εξοικονόμησης (περίπου 5.400.000,00 ευρώ) θα αποτελέσει εργολαβικό όφελος.
Εξαιτίας αυτού το έργου ο δημότης δεν θα έχει καμία μείωση στα τέλη του και ο Δήμος δεσμεύεται για μια 10ετία, δηλαδή για δύο με τρεις διοικήσεις και στο τέλος οι λαμπτήρες θα θέλουν πάλι αλλαγή γιατί θα έχουν απαξιωθεί. Άποψη της δικής μας παράταξης είναι, όπως έγινε και σε άλλους Δήμους της χώρας, το όφελος της εξοικονόμησης ενέργειας να το καρπωθεί ο δημότης και ο Δήμος, με την εκτέλεση του έργου από τον ίδιο το Δήμο.
Με την παρούσα μελέτη η αντικατάσταση μιας λάμπας παλιάς τεχνολογίας με νεότερης κοστίζει περίπου τέσσερις φόρες περισσότερο από την πραγματική αξία της. Γιατί δεν διαχωρίζεται την προμήθεια από την υπηρεσία εγκατάστασης ώστε να επωφεληθούμε οι ίδιοι από την εξοικονόμηση;
Όσον αφορά τη νομιμότητα της διακήρυξης, δυστυχώς για μία ακόμη φορά επιλέγετε τη μέγιστη δυνατή επιλογή που σας δίνει ο Νόμος, για να περιορίσετε τη συμμετοχή υποψηφίων από τον υγιή ανταγωνισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παράγραφοι της διακήρυξης 2.2.5.1 και 2.2.5.3 (Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια). Επίσης θεωρούμε «φωτογραφικούς» τους όρους 2.2.6 Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα (παρ. 3 και παρ. 4) και τέλος τη βαθμολόγηση συγκεκριμένου κριτηρίου ανάθεσης, όπου επιλέγετε το κριτήριο της μεθοδολογίας της υλοποίησης να πριμοδοτείτε με το απίστευτο ποσοστό του 40%. Για όλους τους ανωτέρω λόγους καταψηφίζουμε το θέμα…….».
Η διοίκηση μας ειρωνεύεται για «τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα», θέσεις και καταγγελίες μας αλλά δεν αντιλέγει παρά μόνο με ύβρεις και αλαζονεία. Θεωρούν το δήμο τσιφλίκι τους, χωράφι του παππού τους.
Ας πάμε όμως ένα βήμα παρακάτω και να δώσουμε ενδείξεις πριν τις αποδείξεις.
Οφείλετε εξηγήσεις κ.Τσακίρη και αμετανόητε κ.Καρασαββίδη, ποια είναι η κυρία VASILIKI PANITSA που συνέταξε (και όχι μόνο) την Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων του διαγωνισμού, Αρ. μελέτης 14/2021 “Τεχνική Μελέτη για την Εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου” :
Προς ενημέρωση σας χρησιμοποιείστε το GOOGLE.
- Σε ποιο γνωστό όμιλο εταιριών τυγχάνει εργαζόμενη ;
- O όμιλος αυτός δραστηριοποιείται στο αντικείμενο του διαγωνισμού που τόσο επίμονα προωθείτε ;
- κ. Καρασαββίδη μήπως ο αρμόδιος Εισαγγελέας πρέπει να ενημερωθεί ;.
Δεν είναι ακόμα αργά για τη δική σας συγγνώμη, και πολύ περισσότερο δεν είναι αργά να αποσύρετε τον ζημιογόνο διαγωνισμό για τον Δήμο μας.
Εμείς έχουμε το θάρρος και την καθαρότητα να κοιταχτούμε στον καθρέπτη. Εσείς κ. Τσακίρη και κ. Καρασαββίδη ?


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!