Ο Σ. Αναστασιάδης για συμφωνία των Πρεσπών: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επωφεληθεί επικοινωνιακά από το θέμα

 


 

Ο Σ. Αναστασιάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης:  Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επωφεληθεί επικοινωνιακά από το θέμα


«Παρ ότι η διαδικασία κύρωσης των τριών μνημονίων είναι τυπικού χαρακτήρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επωφεληθεί επικοινωνιακά από το θέμα» όπως υποστήριξε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.


«Μέχρι σήμερα η γειτονική Χώρα δεν φαίνεται να έχει διάθεση να προχωρήσει στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας , τους οποίους επιδίωξε και συχνά τους παραβιάζει , όπως με τη συμμετοχή της Χώρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, την ανάρτηση του Ζάεφ αλλά και σήμερα με μία Ομοσπονδία αυτοκινήτων η οποία αναφέρεται και πάλι με τον ίδιο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης και συμπλήρωσε

 

« Μου κάνει  εντύπωση που ο κ. Κατρούγκαλος δέχθηκε τη συγνώμη του κ. Ζάεφ, αυτό είναι πολύ υποκριτικό. Πρέπει να πούμε ότι από άποψη Διεθνούς Δικαίου η συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για τα δύο μέρη και δεν μπορεί να ανακληθεί…..Όσον αφορά τα τρία μνημόνια που πρόκειται να έρθουν στη βουλή για κύρωση . Παρ΄ότι η διαδικασία κύρωσης των τριών μνημονίων είναι τυπικού χαρακτήρα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επωφεληθεί επικοινωνιακά από το θέμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τετελεσμένα ή εκβιασμούς. Η γειτονική Χώρα δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση , που διακαώς επιθυμεί ,περνά από την Αθήνα και πως η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αξιολογεί την συμπεριφορά των Σκοπίων»

Για την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού, με αφορμή τη μετάλλαξη Δέλτα, όσοι τουρίστες έρχονται από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία και έχουν εμβολιαστεί με  το Ρωσικό εμβόλιο , να μην αρκεί αυτό σαν πιστοποιητικό εμβολιασμού και να χρειάζεται να κάνουν μοριακά ή rapid τεστ, και πως αυτό είναι σημαντικό θέμα για τον τουρισμό στη Β. Ελλάδα ανέφερε:

 

« Είναι πολύ πιο σημαντικό να αντιμετωπίσουμε μία ακόμη υγειονομική κρίση , όπως αυτές που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα, γιατί η μετάλλαξη Δέλτα απασχολεί όλη την κοινότητα, τις αρχές της Χώρας και την κοινωνία , καθώς έχουμε ενδείξεις ότι δεν αναχαιτίζεται στον ίδιο βαθμό με τις προηγούμενες μεταλλάξεις του Κορονοϊού, και μεταδίδεται με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναφερθήκατε και στην πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος  συστήνει τη χρήση μάσκας και για τους πλήρως εμβολιασμένους ,  για να μη  ζήσουμε καταστάσεις  που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα. Βεβαίως από την άλλη πλευρά θα  δημιουργήσει πρόβλημα στον τουρισμό, αλλά αν δεν διασφαλίσουμε πρώτα τις συνθήκες υγείας , δεν μπορεί να υπάρξει και τουρισμός»

 https://www.youtube.com/watch?v=EtpQKPod7No

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!