Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης Ξενάγηση στην έκθεση “Συνοικία των Εξοχών” και συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα

 


Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα (30/6) το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξενάγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη φωτογραφική έκθεση για τη “Συνοικία των Εξοχών”, που φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημαρχείου, ενώ συνέχεια ο κ. Ζέρβας και η κυρία Σακελλαροπούλου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στην ξενάγηση, πέραν του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, την Πρόεδρο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, προσφέροντάς της χαρακτηριστικές φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αποτυπώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Μάριου Δαδούδη άγνωστες λεπτομέρειες από τον εσωτερικό χώρο των διατηρητέων κτιρίων της «Συνοικίας των Εξοχών» και παρουσιάζονται στο κοινό κρυμμένοι θησαυροί από την εσωτερική τους αρχιτεκτονική, τα ξύλινα δάπεδα, τις περίτεχνες οροφογραφίες, τα κιγκλιδώματα των κλιμακοστασίων τους καθώς και τον πλούτο των ξυλόγλυπτων και γύψινων διακοσμητικών που χαρακτήριζαν την οικονομική και κοινωνική επιφάνεια των ιδιοκτητών τους.

Παράλληλα η κυρία Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει προβολή με αποσπάσματα από το πρώτο μέρος της έκθεσης, που φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη – Κάζα Μπιάνκα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!