Καλαφάτης: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει τις προοπτικές να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς


 Καλαφάτης: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει τις προοπτικές να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης -κοντά στα Στενά, αλλά και στον εμπορευματικό δρόμο που περνάει από τη Βουλγαρία- έχει τις προοπτικές να καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους εμπορευματικούς σταθμούς», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. και μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κ.  Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Και πρόσθεσε: «Εγκρίθηκαν, πριν μερικές ημέρες, οι μελέτες για να προχωρήσει η ανατολική περιφερειακή της πόλης που θα το συνδέει με τον κλάδο προς την Εγνατία Οδό. Δώσαμε τα εργαλεία, για να προχωρήσουν επενδύσεις. Με την ψήφιση σχετικών διατάξεων (άρθρο 85 ν.4706/2020), παραμερίστηκαν σημαντικά εμπόδια, τα οποία καθυστερούσαν την αξιοποίησή του και δρούσαν αποθαρρυντικά για υποψήφιους επενδυτές. Ο δρόμος άνοιξε. Οι διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί. Οι διαδικασίες προχωρούν».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, δήλωσε:

«Σε μια περίοδο μετασχηματισμού του λιμένα και της περιοχής σε εμπορικό, ενεργειακό και στρατηγικό κόμβο, υποδεχόμαστε τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να συζητήσουμε τις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό, καθώς και τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ή ετοιμάζονται να  δημοσιοποιηθούν οι διακηρύξεις τους. Σε κάθε περίπτωση, εμείς προχωρήσαμε σε μια αναλυτική παρουσίαση όλης αυτής της τεράστιας προσπάθειας του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης να επιτύχει στρατηγικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη. Προχωρήσαμε στην παρουσίαση των έργων τα οποία επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε τόσο την περιοχή, όσο και την ίδια τη χώρα οικονομικά και εμπορικά και συζητήσαμε την βοήθεια την οποία μπορεί να παράσχει το Υπουργείο Εσωτερικών και ο ίδιος ο Υπουργός προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αυτές».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!