Απάντηση Δ. Ωραιοκάστρου: Είναι όντως πολλά τα λεφτά Παντελή που θέλεις να χρεώσεις στον Δήμο Ωραιοκάστρου με τον παλαιοκομματισμό σου

 


Είναι όντως πολλά τα λεφτά Παντελή που θέλεις να χρεώσεις στον Δήμο Ωραιοκάστρου με τον παλαιοκομματισμό σου

Η μόνη πραγματικά ύποπτη είναι η ανικανότητα του επικεφαλής της αν.α.σ.α. να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα και η βαθιά του άγνοια για το τί πραγματικά ισχύει σε σχέση με τις Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ). 

Πρόκειται, λοιπόν, για τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο υλοποίησης έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα των ΣΕΑ είναι πολύ σημαντικά για όσους βεβαίως γνωρίζουν.  

Συγκεκριμένα, μιλάμε για:

- Μείωση κινδύνων και δαπανών σε περίπτωση απρόβλεπτων συμβάντων 

- Δεν υπάρχουν άλλες δαπάνες για το Δήμο 

- Μείωση του ενεργειακού κόστους 

- Αποδέσμευση ανθρωπίνων πόρων που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν σε εργασίες συντήρησης και λειτουργίας 

- Εγγυημένη μέγιστη απόδοση 

-  Στο τέλος της σύμβασης, όλες οι εγκαταστάσεις θα ανήκουν στο δημόσιο φορέα και δεν θα διατεθούν περισσότερα κόστη για την απόδοση της επένδυσης 

- Σημαντική εξοικονόμηση κόστους και αναβάθμιση ποιότητας φωτισμού

- Μετακύλιση του ρίσκου στον ανάδοχο αντί να το επωμισθεί ο Δήμος και να επιβαρυνθεί με δανειοδότηση-«φέσωμα» του Δήμου, που προτείνει ο επικεφαλής της αν.α.σ.α. και μάλιστα, τη στιγμή που η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία έχει δηλώσει ότι αδυνατεί να επιβλέπει το έργο. 

Επιπλέον, το «καλούπι» της όλης διαδικασίας είναι παντού πανομοιότυπο και δεν μαρτυρά καμία μεροληψία για την επιλογή του αναδόχου κι αυτό γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Για παράδειγμα οι δήμοι Βόλβης και Σαρωνίδας με πανομοιότυπες συγγραφές υποχρεώσεων δεν συμβλήθηκαν με την εταιρεία με την οποία ισχυρίζεται ο επικεφαλής της αν.α.σ.α. ότι σχεδιάζουμε να συμβληθούμε πριν καλά-καλά μάλιστα γίνει η διακήρυξη. Το ίδιο μάλιστα «καλούπι» ακολουθείται πανελλαδικά, αφού αυτό προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία χωρίς να προεξοφλείται ή να φωτογραφίζεται πιθανός ανάδοχος. 

Η συγγραφή υποχρεώσεων, λοιπόν, που του διαβιβάστηκε αποτελεί πρότυπο εγγύησης καλής λειτουργίας του συστήματος οδοφωτισμού και όχι φωτογραφικής ανάδειξης, όπως εσφαλμένα κατηγορεί για δημιουργία και μόνο εντυπώσεων.

Παράλληλα, αποτελεί καθήκον του να γνωρίζει ότι η διαδικασία προμηθειών είναι περίπλοκη και απαιτείται βοήθεια για την προετοιμασία των εγγράφων διαγωνισμού και για την αξιολόγηση των προτάσεων. 

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας ως εκ τούτου εργάστηκαν πολύ σκληρά και μεθοδικά για πάνω από έξι μήνες για ένα πρόζεκτ που ωφελεί τον Δήμο και τους πολίτες του.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως το έργο αποτελεί συνέχεια από την προηγούμενη διοίκηση και θεωρήσαμε συνετό να προχωρήσουμε για λόγους θεσμικής συνέχειας. Είναι καλό να γνωρίζει ο κ. Παντελής Σκαρλάτος πως η πρώτη σύμβαση τεχνικού συμβούλου για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου έγινε από την διοίκηση του κ. Γαβότση το 2017 και εάν κρίνει ότι η διαδικασία είναι φωτογραφική τότε τις κατηγορίες του να τις στρέψει εκεί. 

Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι υπηρέτες της στασιμότητας και του πολιτικού τίποτα να προσβάλλουν με την άγνοιά τους τη νοημοσύνη των δημοτών και να αρνούνται κρίσιμα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!