Ο Σ. Αναστασιάδης: Να κρατήσουμε τον Απόδημο Ελληνισμό δεμένο με την Πατρίδα

 


Ο Σ. Αναστασιάδης στο CosmosFM New York  91.5: Να κρατήσουμε τον Απόδημο Ελληνισμό δεμένο με την Πατρίδα

 

Για τον σημαντικό ρόλο των Αποδήμων Ελλήνων μίλησε στον Ρ/Σ CosmosFM New York  91.5, ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης.

« Ο ρόλος των Αποδήμων από οποιαδήποτε θέση είναι πολύ σημαντικός για τη Χώρα,  διότι υπάρχουν συμπατριώτες μας στο Εξωτερικό που είναι καταξιωμένοι σε όλα τα επίπεδα και τις δραστηριότητες της κοινωνικής ζωής , την πολιτική , την τέχνη, τον αθλητισμό , την οικονομία, τις επιστήμες κ.α., και  αυτό είναι ένα ισχυρότατο όπλο για την Ελλάδα. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον Απόδημο Ελληνισμό και να  τον κρατήσουμε δεμένο με την Πατρίδα, με τις ρίζες. Αν σπάσει αυτός ο κρίκος , σιγά- σιγά η Ελλάδα θα μικρύνει »

Για την καθολική στήριξη της Ομογένειας στην πρόταση για την καθιέρωση  «Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού» τόνισε:

« Το θέμα προκλήθηκε από μια επιστολή που πήρα από την «Hellenic Congress of America», που ζητούσε να καθιερώσουμε αυτήν την «Ημέρα» και όπως προβλέπει και η Κοινοβουλευτική διαδικασία, το έφερα στην Επιτροπή σε δύο συνεδριάσεις. Στην συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιουνίου 2021, πήραν το λόγο διαδικτυακά τουλάχιστον 40 εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, υπήρξε καθολική αποδοχή και στήριξη τόσο των ομογενειακών παραγόντων όσο και των βουλευτών μελών της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον «Ελληνισμό της Διασποράς» και πρόσθεσε,

«Με επιστολή  έχω ήδη προωθήσει στο  Υπουργείο Εξωτερικών την ομόφωνη απόφαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς προκειμένου να συνταχθεί το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα θεσπίζεται "Ημέρα Απόδημου Ελληνισμού"  Η καθιέρωση της Ημέρας αυτής  μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα για να έρθουμε πιο κοντά με τους Έλληνες της Διασποράς»

Για το θέμα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην ομογένεια ,ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: 

« Θεωρώ ότι η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην ομογένεια είναι το μείζον θέμα, διότι δεν υπάρχει καλύτερος συνδετικός κρίκος από τη γνώση της γλώσσας. Εάν αυτό χαθεί ,σιγά – σιγά θα χαλαρώσει και η Εθνική συνείδηση και θα χαθεί στις επόμενες γενιές της ομογένειας….Είναι υποχρέωση του Ελληνικού κράτους η υποστήριξη των ελλήνων της διασποράς στις διαδικασίες παιδείας, και της επαφής τους µε την Ελλάδα και τον πολιτισµό της.

Για τη δημιουργία Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού υπογράμμισε:

« Στις 17 Δεκεμβρίου, 2017 στο  11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ομιλία μου, επισήμως ζήτησα τη δημιουργία Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού και στην Επιτροπή…..Νομίζω συμφωνούμε ότι, η δημιουργία ενός  αυτόνομου Υπουργείου Απόδημου Ελληνισμού, θα λύσει πολύ περισσότερα προβλήματα απ’ ότι λύνονται τώρα και θα υπάρχει, βέβαια, μια γνώση συνολική του τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο….Δεν είδα να ωριμάζει η ιδέα αυτή. Μακάρι να ωριμάσει και μακάρι να γίνει, γιατί πιστεύω ότι θα γίνει επ ωφελεία, κυρίως, των συμπατριωτών μας, που είναι στο εξωτερικό“.

https://www.youtube.com/watch?v=GzNQ9S8hk4w


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!