ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Επίσκεψη στο σταθμό Βενιζέλου

 


Επίσκεψη στο σταθμό Βενιζέλου

 

Επίσκεψη στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από την τομεάρχισσα του τμήματος Πολιτισμού, βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου, τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Νίκο Παππά, τους βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Γιαννούλη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, την περιφερειακή σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμητρα Θωμά, το συντονιστή και αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστα Αμπατζά και Μίλτο Οικονόμου, καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος. Επίσης παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα και ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής, Γιάννης Μυλόπουλος     

Τα στελέχη του κόμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν τις αρχαιότητες που έχουν βρεθεί, ξεναγήθηκαν  και ενημερώθηκαν από αρχαιολόγο για τη σπουδαιότητα και την ιστορική και πολιτιστική τους αξία. Μετά το πέρας της επίσκεψης και σε δηλώσεις που έκαναν σε δημοσιογράφους, αφού εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τα ευρήματα, τόνισαν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνση και τη διοίκηση της


Αττικό Μετρό, απόσπαση των αρχαιοτήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παραμένει σταθερός στην άποψή για παραμονή κατά χώραν των αρχαιοτήτων επισημαίνοντας τον κίνδυνο καταστροφής τους εάν και εφόσον αποσπαστούν. Υπενθύμισαν δε πως υπήρχε δρομολογημένη λύση από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία διασφάλισε τόσο την κατά χώρα παραμονή των ευρημάτων όσο και την ολοκλήρωση του υπόλοιπου έργου και λειτουργία του μετρό. Στάθηκαν επίσης στη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, καθώς οι εργασίες στους υπόλοιπους σταθμούς έχουν σταματήσει με ευθύνη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, μαζί με τον κ. Καραμανλή αποφάσισε την αλλαγή του ήδη υλοποιούμενου σχεδιασμού.


Τέλος τονίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στα αιτήματα της επιστημονικής κοινότητας και θα είναι στο πλευρό της κοινωνίας των πολιτών που αξιώνουν και το σεβασμό στην ιστορική κληρονομιά και την ταχεία υλοποίηση του έργου.


Υπενθυμίζουμε πως στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών στην παραλία, με θέμα «Και μετρό Και αρχαία – Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η τομεάρχισσα Πολιτισμού, Σία Αναγανωστοπούλου, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Παππάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα και ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις από κινήσεις πολιτών και φορείς της πόλης ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Άκης Σακισλόγλου.     

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης

  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!