Σ. Αναστασιάδης: Ενώθηκαν οι φωνές του Ελληνισμού

 


ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Την καθολική αποδοχή τόσο των Ομογενειακών παραγόντων , από κάθε γωνιά της γης, όσο και όλων των κομμάτων της Βουλής , είχε η πρόταση για καθιέρωση της Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού, που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Αναστασιάδης.

Με αντικείμενο την καθιέρωση «Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού» συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, Πέμπτη 17η Ιουνίου, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της βουλής.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που σε συνεδρίαση της Διακομματικής  Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, συμμετείχαν και πήραν τον λόγο, Έλληνες ομογενείς , από τις Η.Π.Α., την  Αυστραλία, τον Καναδά, τη  Σουηδία, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, την Β. Ζηλανδία, την Βουδαπέστη, την Βραζιλία, την Αργεντινή κ.α.

 

Ήταν μία Ιστορική συνεδρίαση που ένωσε τις φωνές των ομογενών μας από όλο τον κόσμο, που ομοφώνησαν για την θεσμοθέτηση της «Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού».

 

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, κατά την «Ημέρα» αυτή θα αναδεικνύεται ο δυναμισμός της Ομογένειας και η αγάπη και στήριξή της στη «Μητέρα Πατρίδα», και θα αποδίδονται τα εύσημα σε σημαντικούς παράγοντες της Διασποράς.

Θα αναγνωρίζεται στην πράξη η συμβολή της Ομογένειας στην διαμόρφωση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και η διαρκής στήριξή του. Θα είναι μία «Ημέρα» που θα ενώνει τον Ελληνισμό και θα μεγαλώνει την Ελλάδα.

 

« Στη συνεδρίαση αυτή, κύριε Γενικέ, νομίζω ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Σας ευχαριστούμε όλους που συμμετείχατε σε αυτήν τη συζήτηση. Σας ευχαριστούμε για τις προτάσεις σας, για την υπομονή σας, για τη στήριξη αυτής της πρότασης, διότι  νομίζω ότι ήταν καθολική. Δεν υπήρχε καμία αντίρρηση ή αντίδραση. Νομίζω ότι όλοι αποδέχεστε την καθιέρωση αυτής της ημέρας» Κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης

 

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του κ. Αναστασιάδη

https://savvas-anastasiadis.gr/eisigisi-sti-synedriasi-tis-eidikis-monimis-epitropis-ellinismoy-tis-diasporas-ypo-tin-proedria-toy-proedroy-aytis-kyrioy-savva-anastasiadi-me-themata-imerisias-diataxis-kathierosi-imeras-apodimoy-ell/

VIDEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=DNxPXOaMWyo


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!