Κ. Ζέρβας: Ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος

 


Κ. Ζέρβας: Ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Ανοίγει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (7/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αποψινή 10ή τακτική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την ανταλλαγή οικοπεδικής έκτασης που προσφέρει ο Δήμος για τις ανάγκες αυτού του εμβληματικού έργου με ακίνητα της ΟΣΕ Α.Ε., έπειτα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή.

“Η Διοίκησή μας αγωνίστηκε, για να φτάσουμε στο σημερινό σημείο”, είπε ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας ότι με τη λύση που προωθήθηκε με την ανταλλαγή εκτάσεων ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Το Μουσείο αποκτά μεγαλύτερη προβολή, αφού χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο και εντάσσεται σε μια έκταση 15.000 τ.μ. (από 3.166 τ.μ. αρχικά), ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του. Διασφαλίζονται, παράλληλα, οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό με πολλαπλά οφέλη για την πόλη, το οποίο συμβολίζει και σηματοδοτεί πολλά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!