Ένωση Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου: Μεταφορά μαθητών περιοχής Ωραιοκάστρου

 


Μεταφορά μαθητών περιοχής Ωραιοκάστρου 

     Αρκετοί μαθητές του Παλαιοκάστρου πηγαίνουν σχολείο στο 2 Γυμνάσιο  λόγω της έλλειψης χώρου στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Παλαίοκαστρο Πέτρινο) ,

·         Για το σχολικό έτος 2020-21  σχεδόν τρία τμήματα 70 με 80 μαθητές.

·          Με έναρξη της  νέας σχολικής χρονιάς όλοι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου άλλα δύο τμήματα  σχεδόν 60  μαθητές της ΣΤ τάξης Δημοτικού θα εγγραφούν στο 2ο Γυμνάσιο,

Υπολογίζουμε ότι από φέτος περίπου 110 με 120 μαθητές του Παλαιοκάστρου θα φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο στο νέο σχολικό έτος.

·         Αρκετοί από αυτούς μένουν μόλις 200 μέτρα από το 3ο Γυμνάσιο.

·         Άλλοι πάλι βρίσκονται στην άκρη του Παλαιοκάστρου και θα χρειάζονται σχεδόν 3 χιλιόμετρα για να μετακινηθούν προς το 2ο Γυμνάσιο και μάλιστα θα είναι πρωτάκια!!

 

Προτείνουμε μια νέα διαδρομή μόνο για τις σχολικές ώρες  που θα κάνει τον κύκλο του Παλαιοκάστρου και στην συνέχεια θα μεταβαίνει απευθείας στο 2ο Γυμνάσιο σε μια διαδρομή μόλις τριών λεπτών από το 3ο Γυμνάσιο προς το 2ο Γυμνάσιο στην στάση Αλώνια.

Ταυτόχρονα την συνέχιση της  ίδιας διαδρομής προς τα Λύκεια (μόλις 4 λεπτά) μιας και η στάση Αλώνια είναι πλησίον του 2ου Γυμνασίου, εξυπηρετώντας και τους μαθητές του συγκροτήματος των Λυκείων- 1ου Γυμνασίου σχεδόν 1000 μαθητές.

Η διαδρομή 56 εξυπηρετεί το πρωί σχεδόν 300 μαθητές Λυκείου από το Παλαιόκαστρο προς τα Λύκεια  και καθώς ανεβαίνει και άλλους 300 από το Ωραιόκαστρο άρα  δεν ενδείκνυται  για τους μαθητές του γυμνασίου που θέλουν να πάνε στο 2ο Γυμνάσιο.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική διαδρομή του δρομολογίου της νέας διαδρομής.


Με πορτοκαλί είναι η γραμμή 56 που λειτουργεί αυτή την στιγμή.

Η Κόκκινη γραμμή είναι η νέα γραμμή που προτείνουμε.

Να επισημάνουμε ότι καθ’ όλη την νέα διαδρομή οι υπάρχουσες στάσεις επαρκούν. 

Η νέα γραμμή που προτείνουμε εκτός που θα εξυπηρετήσει τα 120 παιδιά του Παλαιοκάστρου 

 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά την στάση στα Αλώνια και να πηγαίνει στα Λύκεια ενισχύοντας τα υπάρχοντα δρομολόγια και τους μαθητές από το κέντρο  του Ωραιοκάστρου που μετακινούνται προς τα λύκεια.

 

 

 

 

 

 

 

 Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!