Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και στέλνοντας το μήνυμα της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον και την προστασία του, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας την Τετάρτη 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, πρότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και δεντροφυτεύσεις σε σχολικά συγκροτήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

            Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τη συνδρομή των Τμημάτων Περιβάλλοντος  & Ποιότητας Ζωής και Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου, περιλαμβάνουν μια σειρά από βιωματικά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια και φυτεύσεις δέντρων στις σχολικές αυλές, που - σύμφωνα με το πρόγραμμα – θα λάβουν χώρα:

·         την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 10.00 πμ στα 1ο-14ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου (28ης Οκτωβρίου 13, Εύοσμος)

·         τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 10.00 πμ στα 2ο-3ο Δημοτικά Σχολεία Ελευθερίου Κορδελιού (Μακεδονομάχων 7, Ελευθέριο Κορδελιό)

            Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα οφέλη των δέντρων και τη ζωτική σημασία του πρασίνου στις πόλεις, θα φιλοτεχνήσουν και θα εκθέσουν τα ατομικά και ομαδικά καλλιτεχνικά τους έργα και θα δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες για τα δέντρα που θα μεγαλώσουν στη σχολική τους αυλή, συλλέγοντας πληροφορίες για τα είδη που θα φυτευτούν και τη φροντίδα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση, μεταμορφώνοντας το χώρο με τη φύτευση δέντρων στη σχολική τους αυλή και θα λάβουν μέρος στο βιωματικό παιχνίδι «Βρες το δέντρο σου».

            Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος εντάσσονται στο έργο ''Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού'' που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, ως στάση ζωής για την προστασία και τη φροντίδα του φυσικού οικοσυστήματος.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!