Ε.Λ.ΙΝ.Η.Ο. - Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα συν- διαμορφώνεται σήμερα

 


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

1η Συνάντηση Ομάδας Εργασίας ΦΟΡΤΙΣΗ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.-www.heliev.gr) είναι ο κύριος φορέας προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 17 Ιουνίου ξεκίνησε η λειτουργία των Ομάδων Εργασίας του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., με την εναρκτήρια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας που αφορά σε θέματα Φόρτισης, ενώ την Παρασκευή 18 Ιουνίου ακολούθησε η εναρκτήρια συνάντηση για θέματα Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων. Την Τετάρτη 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Ομάδας Εκπαίδευσης-Πιστοποίησης.

Στην εναρκτήρια αυτή συνάντηση παρευρέθησαν 36 εκπρόσωποι του κλάδου, υπό την συν-προεδρία του Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας των ΕΛΠΕ κ. Σ. Κιαρτζή και του Προέδρου της HELLASTRON κ. Σ. Σταυρή, ενώ συμμετείχαν και 4 σύμβουλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  Η συνάντηση ξεκίνησε με τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. και Διευθυντή  του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ε. Μπεκιάρη και κατά την διάρκειά της παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ως κύρια θέματα:

Η υφιστάμενη κατάσταση, τα πλάνα κι οι τρόποι επιτάχυνσης ανάπτυξης του δικτύου φόρτισης στους Αυτοκινητοδρόμους.

Εργαλεία και πρακτικές για βέλτιστη επιλογή θέσης και τύπου Φορτιστών σε Αυτοκινητοδρόμους, αλλά και Αστικά Περιβάλλοντα.

Δυνατότητες συλλογής κι επεξεργασίας ανοικτών δεδομένων φόρτισης στο πλαίσιο Παρατηρητηρίου Ηλεκτροκίνησης που θα αναπτύξει το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Σύγχρονες υπηρεσίες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων φόρτισης σε οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως η πρωτοβουλία αυτή διανοίγει νέους δρόμους και προσφέρει ευκαιρίες για συμπράξεις που θα επιταχύνουν δραστικά την βέλτιστη εφαρμογή της Ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων, Επιχειρήσεων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Το ΕΛ.ΙΝ.ΗΟ. καλεί κι άλλους εμπλεκόμενους Φορείς να συνταχθούν μαζί του και να συν-διαμορφώσουν ως μέλη του το μέλλον της Ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!