«Blue drops of ink» Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου της Μένης Σεϊρίδου στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς

 


«Blue drops of ink»

Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου

της

Μένης Σεϊρίδου 

στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς

 

 

Η  Πόλη Αλλιώς συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης των καλλιτεχνών της πόλης μας  φιλοξενεί την έκθεση  φωτογραφίας της  Μένης Σεϊρίδου με τίτλο  «Blue drops of ink», μια παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια  της έκθεσης θα γίνουν  την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 20.00, στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς στις Συκιές (Ν.Παρασκευά 14) .

Την ίδια  ημέρα  θα παρουσιαστεί το ομώνυμο λεύκωμα «Blue drops of ink», με φωτογραφίες της  Μένης Σεϊρίδου και ποίηση του Σωτήρη Γάκου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  Άθωνος Art Space .
Το λεύκωμα «Blue drops of ink» είναι αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας της φωτογράφου με τον ποιητή.  Περιέχει 19 ποιήματα και 19 φωτογραφίες, αλληλοτροφοδοτούμενα, καθώς το έργο του κάθε συντελεστή συμπληρώνει το άλλο ή εμπνέεται από αυτό! 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Βασίλης Καρκατσέλης / εικαστικός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κυπραίου, φιλόλογος, μέλος της «Πόλης Αλλιώς»

Η Μένη Σεϊρίδου, φωτογράφος και

Ο Σωτήρης Γάκος, ποιητής

Η  επιμέλεια του βιβλίου αλλά και της έκθεσης έχει γίνει από  τον  Βασίλη Καρκατσέλη.


Σύντομο βιογραφικό της Φωτογράφου
Η  Μένη Σεϊρίδου γεννήθηκε και κατοικεί στις Συκιές Θεσσαλονίκης, όπου και εργάζεται.  Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη συγγραφή.  Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το 2015 και έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες όπως  Fractal, Thessaloniki arts and cultures, iFocus και Photologio, Ηχώ των δημοπρασιών, intellectum κα. 

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικότερες τις εξής:

Days of photography in Serbia, Cacak, 2016, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης
Σφαγεία, μια περιοχή του παλίμψηστου, Θεσσαλονίκη, 2017, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης
Τόπος – Μνήμη, Θεσσαλονίκη, 2018, επιμέλεια Αλέκα Τσιρώνη
Φωτογραφική συνάντηση, Λευκωσία  και Θεσσαλονίκη 2019, επιμέλεια Βασίλης Καρκατσέλης
Το 2018 συμμετείχε, ως συγγραφέας και ως φωτογράφος, στη συλλογή διηγημάτων «Γυμνά καλώδια» από τις εκδόσεις Ρώμη, σε επιμέλεια της Πηνελόπης Χριστοπούλου.

Από το 2020 είναι σπουδάστρια του τμήματος φωτογραφίας του ΙΕΚ ESP με υποτροφία, καθώς κέρδισε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε η σχολή.

To Blue drops of ink είναι το πρώτο της λεύκωμα, καθώς και η πρώτη ατομική της έκθεση φωτογραφίας.

Σύντομο βιογραφικό του Ποιητή
Ο Γάκος Σωτήρης είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ με  μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας  (κατεύθυνση Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας) και στο παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημιουργική γραφή & Εκπαίδευση)..Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές: «Επί σκηνής» (2012, εκδ. Ars Poetica) και «Το κρυφτό» (2016, εκδ. Ρώμη)

Λίγα λόγια για την  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

Είναι ένα δημοτικό σχήμα στον δήμο Νεάπολης - Συκεών που συγκροτείται από δημότες και δημότισσες με ενεργή συμμετοχή σε πολιτικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες. Οι άνθρωποί της πιστεύουν ακράδαντα  ότι  η  Τέχνη «παραδίδει τον κόσμο στον άνθρωπο», θέτει ερωτήματα, δημιουργεί  χώρο για συζήτηση και απαντά σε σύγχρονα υπαρξιακά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Για αυτό και-  σε μια περίοδο που η Τέχνη εξορίζεται από σχολεία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - δημιούργησαν έναν χώρο  επικοινωνίας, δημιουργίας και αλληλεγγύης στις Συκιές, το «ΣΤΕΚΙ».  Έναν χώρο που προβάλλει και αναδεικνύει  το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης μας, ένα κύτταρο συνάντησης και πολιτισμού. Το  «ΣΤΕΚΙ» σηματοδοτεί την προσπάθεια να βρεθούμε ξανά, να δώσουμε χρώμα στις γειτονιές μας, να σμίξουμε την Τέχνη και τον Πολιτισμό με την Κοινότητα και την Αλληλεγγύη.

 Περισσότερα: https://www.facebook.com/ipoliallios/ και https://ipolialliws.home.blog/

 

Έκθεση Φωτογραφίας της  Μένης Σεϊρίδου
& Παρουσίαση Λευκώματος Μένης Σεϊρίδου, Σωτήρη Γάκου

Τίτλος:  «Blue drops of ink»


Διάρκεια έως : Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Από Δευτέρα έως Πέμπτη 19,00 έως 21,00


Στέκι της Πόλης Αλλιώς / Ν. Παρασκευά 14, Συκιές
(κοντά στο Δημαρχείο των Συκεών)


Ώρα έναρξης εγκαινίων: 20.00


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!