Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο «RemoteCARE» και τις δωρεάν παροχές υγείας στους πολίτες

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο «RemoteCARE» και τις δωρεάν παροχές υγείας στους πολίτες

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο «Remote Healthcare Service Provision» (ακρωνύμιο «RemoteCARE»), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό. Το εταιρικό σχήμα του έργου συμπληρώνουν το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών - ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ''ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ'' από την Ελλάδα και το νοσοκομείο -MPHAT ''SOUTHWEST HOSPITAL''- από την Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ο Δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του έργου και την προώθηση των υπηρεσιών που θα παρέχονται δωρεάν προς τους πολίτες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της σελίδας του Δήμου Ωραιοκάστρου στο Facebook, ενώ θα είναι δυνατή η συμμετοχή μέσω συνδέσμου – πρόσκληση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM.

Το έργο RemoteCare

Το έργο του RemoteCare προάγει την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας και των διακρίσεων, καθώς παρέχει υπηρεσίες υγείας σε ανθρώπους απομονωμένων περιοχών που δεν μπορούν εύκολα να επισκεφθούν ιατρικές μονάδες σε μεγάλα αστικά κέντρα. 

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχοντας στο έργο απέκτησε ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού που θα εξυπηρετεί απομακρυσμένες/δυσπρόσιτες  περιοχές του Δήμου, με σκοπό οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κατά τόπους βασικές εξετάσεις, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το διασυνοριακό πρόγραμμα RemoteCARE, στο οποίο ο Δήμος Ωραιοκάστρου μετέχει ως επικεφαλής εταίρος, έρχεται να ξεπεράσει τα γεωγραφικά εμπόδια, όχι μόνο για να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και να άρει το αίσθημα απομόνωσης αυτών των ανθρώπων. Η συνεργασία αυτή οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, ενώ παράλληλα δημιουργεί μία σταθερή βάση για μελλοντικές συνεργασίες στο μέλλον, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εξωστρέφεια του Δήμου.

Αποτελέσματα του έργου

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι απτά και μετρήσιμα, όσον αφορά τις δράσεις και τους στόχους του. 

1) Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αγροτικών περιοχών

2) Προώθηση της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης

3) Εκμάθηση των νοσηλευτών και ειδικών ιατρών να υιοθετούν μία υπεύθυνη επαγγελματική στάση και πώς να χρησιμοποιούν ΤΠΕ έξυπνες συσκευές

4) Συλλογή και παραγωγή μία διαδικασίας αρχειοθέτησης του ιατρικού ιστορικού των ασθενών και των θεραπειών που έλαβαν από την  μονάδα του έργου

5) Διαπεριφερειακό μνημόνιο συμφωνίας θέτοντας τα θεμέλια για περισσότερες κοινές δράσεις.

Στόχοι του έργου

Σκοπός του έργου είναι να βελτιώσει την προσβασιμότητα των αγροτικών περιοχών της διασυνοριακής περιοχής σε βασικές ιατρικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, και οι δύο Εταίροι έχουν προμηθευτεί από ένα όχημα μετακίνησης κλιμακίων ιατρών & επαγγελματιών υγείας και μεταφοράς τηλεπικοινωνιακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, το οποίο τίθεται πλέον σε λειτουργία στον Δήμο Ωραιοκάστρου. 

Το όχημα του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει εξοπλιστεί κατάλληλα με ολοκαίνουργιο ιατρικό εξοπλισμό και φέρει εξειδικευμένο προσωπικό, ήτοι ιατρό, νοσοκόμα, κοινωνική λειτουργό, IT Expert και οδηγό, ενώ διαθέτει πληροφοριακό σύστημα για να καταγράφεται το ιστορικό των ασθενών και οι εξετάσεις τους. 

Η εκδήλωση ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, ο Δήμος Ωραιοκάστρου διοργανώνει διαδικτυακή ανοιχτή εκδήλωση ευαισθητοποίησης, όπου θα μιλήσουν οι Έλληνες εταίροι του έργου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και φορέων υγείας, όπως και ο ιατρός που θα στελεχώσει το όχημα. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στην επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, στις 16:00, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μέσω ZOOM. 

Την Παρασκευή 4/6 στις 15:55 μπορείτε να συμμετέχετε:

Παρακολουθώντας στο Facebook από τον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/MunicipalityOraiokastro 

Μέσω πλατφόρμας ΖΟΟΜ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://bit.ly/Remote-Care Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!