Σύλληψη 2 ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή του Δερβενίου

 


Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Δερβενίου

Επιπρόσθετα, αποκαλύφθηκε δεύτερη περίπτωση ρύπανσης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, με εμπλεκόμενους δύο άλλους ημεδαπούς, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο άτομα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή του Δερβενίου, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά σε απόρριψη στερεών αποβλήτων.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 62 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (29-07-2021), κατελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 62χρονος άντρας να απορρίπτει ανεξέλεγκτα στερεά απόβλητα απολήψεων εδαφικού υλικού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε προχωρήσει σε άλλες τρείς παρόμοιες ενέργειες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι , τα συγκεκριμένα απόβλητα εκσκαφών κατασκευών προέρχονται από νομότυπες οικοδομικές εργασίες που πραγματοποιεί ο προαναφερόμενος 49χρονος άντρας, πλην όμως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την απομάκρυνση και παράδοσή τους σε αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης – ανακύκλωσής τους, οπότε και συνελήφθη.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε τριαξονικό ανατρεπόμενο όχημα.

Συνεχιζόμενης της δραστηριότητας αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , αναφέρεται ότι, η αστυνομική έρευνα – προκαταρκτική εξέταση και η διενέργεια αυτοψίας κλιμακίου υπαλλήλων των Τμημάτων α) Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και β) Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση ιδιωτικής έκτασης σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης από απόρριψη μπάζων, παλιών ελαστικών και απορριμμάτων.

Οι πράξεις αυτές, στις οποίες εμπλέκονται δύο άλλοι ημεδαποί τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, έλαβαν χώρα τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Οι έρευνες των αστυνομικών της συγκεκριμένης Υπηρεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία διαφόρων περιοχών του Νομού, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των πολιτών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!