ΠΕ.ΠΟ.Σ.Ω: Ως εμπρόθεσμη έκανε δεκτή την προσφυγή του συλλογου το ΣτΕ. Η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου λόγω σπουδαιότητας στις 6 Οκτωβρίου 2021

 


Εκδόθηκε η απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή του Συλλόγου, άλλων σωματείων και κατοίκων του Ωραιοκάστρου κατά των αποφάσεων του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την εκμετάλλευση δύο λατομείων αδρανών υλικών εντός της λατομικής περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου του Δήμου Ωραιοκάστρου. 

Η απόφαση δεν είναι οριστική και το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 6 Οκτωβρίου 2021. Ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι η προσφυγή του Συλλόγου κρίθηκε καταρχήν εμπρόθεσμη και δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί των δύο Συνεταιρισμών που έκαναν παρέμβαση στο δικαστήριο, οι οποίοι ζητούσαν να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη. 

Η υπόθεση παραπέμφθηκε λόγω σπουδαιότητας στην επταμελή σύνθεση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα εκδώσει την οριστική απόφαση.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!