Συνάντηση Προέδρου και Αντιπροέδρου Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με Αντιπροσωπεία του AmericanHellenicInstitute (AHI)

 


Συνάντηση Προέδρου και Αντιπροέδρου Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με Αντιπροσωπεία του AmericanHellenicInstitute (AHI)

 

Συνάντηση με  τον Πρόεδρο του AmericanHellenicInstitute (AHI) κ. NickLarigakis, καθώς και ομάδα 9 Ελληνοαμερικανών φοιτητών είχαν σήμερα ο Πρόεδρος κ. Σάββας Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του AHI στην Ελλάδα και την Κύπρο.

            Οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Larigakisκαι τους φοιτητές για το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής, αναφέρθηκαν σε πτυχές των διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, που, ειδικά το τελευταίο διάστημά, βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, συνέστησαν στους φοιτητές να συνεχίσουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, διότι πρόκειται για σημείο-κλειδί όσον αφορά την κατανόηση και σύνδεσή τους με τον ελληνικό πολιτισμό και τη χώρα καταγωγής στους, αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής για καθιέρωση Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού και πρότειναν στον κ. Larigakisνα διοργανώσουν στο προσεχές μέλλον μία κοινή συνεδρίαση όλων των μελών της Επιτροπής με το ΑΗΙ.

           


Οι φοιτητές εστίασαν στην εμπειρία του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού, στην πληρέστερη εικόνα των ελληνικών εθνικών θεμάτων που απέκτησαν συζητώντας  με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και άλλους θεσμικούς παράγοντες της Ελληνικής Πολιτείας, ενώ ξεχωριστές αναφορές έγιναν στο τρόπο που βιώνουν την ελληνική τους ταυτότητα διαβιώνοντας στις ΗΠΑ.

            Από την  πλευρά του ο κ. Larigakisαναφέρθηκε στην πολύπλευρη δράση του ΑΗΙ αναφορικά με την προώθηση των θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα περιέγραψε την κατάσταση της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ, όπως διαμορφώνεται με την πάροδο των ετών, αλλά και υπό το πρίσμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στις δύο χώρες.

 

 









 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!